La Vanguardia (Català-1ª edició)

Amb Darder no n’hi ha prou

Un error de Joan García a la recta final del partit deixa l’Espanyol sense la victòria després d’un partit gris en què va tornar a destacar el d’Artà

- ROBERTO RODRÍGUEZ

L’Espanyol va perdre a València una oportunita­t magnífica per aconseguir una victòria que l’acostés, si més no virtualmen­t, a la salvació definitiva. Amb molt poc va ser capaç de manar en el partit contra un Llevant més efervescen­t que pràctic, i quan tenia els tres punts a l’abast i el matx semblava controlat, el va deixar escapar. Un error de Joan García, substitut del lesionat Diego López, va donar l’empat als locals i va fer justícia al marcador. L’equip perico no havia fet mèrits per a la victòria, però sí que havia dominat les àrees amb suficiènci­a. Al final va acabar tancat en la seva pròpia àrea i demanant l’hora.

Una vegada més la posada en escena blanc-i-blava lluny de Cornellà va ser decebedora. El pla no va variar respecte al desastre de Vila-real i l’Espanyol es va dedicar a esperar en camp propi un rival, en aquest cas molt necessitat, sense exercir cap pressió, sense intensitat ni agressivit­at per robar i sense cap ambició per sortir al contraatac. La primera mitja hora va ser un monòleg del Llevant, que va notar l’ansietat als metres finals.

El creixement de l’equip d’Alessio Lisci és notori, tot i que potser arriba massa tard. Contra l’Espanyol va estirar més el braç que la màniga. Enfront de l’habitual partit despreocup­at i negligent dels de Vicente Moreno, no van ser capaços de tocar l’os. I això que les millors ocasions, gairebé totes, van ser seves. Primer, amb una arribada de De Frutos per la dreta que va frenar Diego López i, després, amb dues accions semblants en què ni Melero ni Pubill, que va militar a l’Espanyol als cadets, no van trobar una rematada clara.

L’Espanyol va jugar amb foc, però no es va cremar aquest cop. Els desajustos a les marques al mig van durar massa, malgrat tornar a tenir tres homes al mig del camp. Només al final del primer acte va arribar la reacció amb una contra de Puado que no va poder rematar De Tomás.

La tendència no va canviar en la represa, però l’Espanyol va trobar un premi immerescut, una vegada més gràcies a la delicada visió de Darder. El migcampist­a, que acaba contracte la temporada que ve, continua sent el far de l’equip en la faceta ofensiva. Tot el que li passa de bo a l’Espanyol des de fa setmanes té a veure amb el seu rendiment. I al Ciutat de València una passada interior seva va posar Puado davant de Cárdenas. El davanter va definir bé, creuant la pilota davant la sortida del porter.

En el primer xut entre pals

Diego López se’n va anar lesionat i Joan García va fallar (un altre cop) en l’acció del gol de Dani Gómez

Quan falten 30 punts per jugar-se, l’equip de Moreno es manté nou punts per sobre del descens

l’Espanyol feia abaixar les esperances locals, però el Llevant va redoblar les intencions ofensives. Diego López va mostrar la seva versió més felina en un mà a mà amb Bardhi, però es va lesionar en aquesta mateixa jugada. Vilhena va rematar de cap al pal en una altra invenció de Darder i Pubill es va trobar també el pal gràcies en un cop de cap després d’un córner.

El partit semblava controlat quan Joan García, substitut de Diego López, va tornar a ser desafortun­at en una sortida a la primera acció en què entrava en joc. Com ja va passar contra l’Elx, el porter no va entrar amb bon peu i Dani Gómez només va haver d’empènyer la pilota a la xarxa després de l’error. El gol va animar el Llevant, que al final va reclamar un penal, “com una casa” segons Lisci, sobre Dani Gómez. Els canvis no van ajudar l’Espanyol a tenir profundita­t i va perdre una gran ocasió per certificar virtualmen­t la salvació. A falta de 30 punts per jugar-se, es manté en una posició còmoda, nou punts per sobre del descens. ●

 ?? AITOR ALCALDE / GETTY ?? La jugada clau del partit: error de Joan García en la sortida que aprofitari­a Dani Gómez
AITOR ALCALDE / GETTY La jugada clau del partit: error de Joan García en la sortida que aprofitari­a Dani Gómez

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain