La Vanguardia (Català-1ª edició)

Torra planta la jutgessa i el seu advocat compara la justícia amb Putin

-

El segon judici per desobedièn­cia contra Quim Torra per no retirar una pancarta a favor dels presos va durar poc més d’una hora i va estar marcat per l’absència de l’expresiden­t, que es va acollir al dret de no presentar-s’hi. Les entitats i els partits van haver d’anul·lar les seves convocatòr­ies davant la Ciutat de la Justícia després que a primera hora Torra difongués un comunicat a les xarxes en què anunciava que no es presentari­a al judici per no legitimar un procés judicial que considera injust.

L’expresiden­t, que ja ha complert l’anterior condemna d’un any i mig d’inhabilita­ció, s’enfronta ara a una pena de vint mesos d’inhabilita­ció i una multa de 30.000 euros que sol·licita per a ell la Fiscalia. En aquesta segona ocasió, l’associació Impulso Ciudadano, liderada per un exdiputat de Cs, va denunciar que, malgrat que no era campanya electoral, la pancarta contraveni­a la neutralita­t de les institucio­ns.

Ahir, en el judici, l’advocat de Quim Torra, Gonzalo Boye – també lletrat de Carles Puigdemont–, va carregar amb duresa contra la justícia, que va comparar amb la Rússia de Vladímir Putin. Dirigint-se a la Fiscalia, que havia qualificat d’anecdòtica una resolució de l’assemblea parlamentà­ria del Consell d’Europa, va etzibar: “Vladímir Putin se n’ha anat del Consell d’Europa perquè no li agradaven les seves resolucion­s igual que a la senyora fiscal”. I va advertir: “A veure si un dia [la justícia espanyola] es veurà asseguda al costat de Putin”.

La Fiscalia va mantenir la petició de pena contra Torra, a qui va acusar d’estar instal·lat en la “insubmissi­ó institucio­nal”. ●

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain