La Vanguardia (Català-1ª edició)

Hisenda eximirà de l’IRPF les beques dels orfes de Germanwing­s

-

La ministra d’Hisenda i Funció Pública, María Jesús Montero, va assegurar dimecres, en la sessió de control al Govern al Congrés, que les beques que Lufthansa concedeix als menors orfes per l’accident de Germanwing­s quedaran exemptes de tributar l’IRPF per a la pròxima campanya de la renda, correspone­nt a l’exercici 2021, així com amb caràcter retroactiu.

L’accident va passar el 24 de març del 2015, quan el copilot de l’avió va estavellar l’aeronau contra els Alps. Van morir 150 persones que van deixar 80 orfes, 54 d’ells espanyols. Lufthansa va crear un fons de 5 milions d’euros, dels quals tres van ser destinats a famílies espanyoles. Tot i això, una vegada rebuda l’ajuda, Hisenda els va reclamar l’abonament de l’IRPF, entre un 20% i un 45%.

Montero va explicar que la llista de cobraments exempts de tributar recull les indemnitza­cions de responsabi­litat civil, relacionad­es amb l’àmbit judicial, per tant va recordar que la major part de les indemnitza­cions que van cobrar les víctimes de l’accident van quedar lliures d’impostos.

No obstant això, per als fills de les víctimes Lufthansa i Allianz van crear un fons d’ajuts per sufragar-los els estudis. Segons Montero, aquests ajuts s’equiparen amb les beques, per tant els beneficiar­is estarien obligats a declarar-les, però ha assegurat que el Ministeri d’Hisenda “aviat portarà la solució” a la Cambra, ja que hi ha el “compromís de solucionar aquesta qüestió” i la idea és que “sigui abans de la liquidació de l’IRPF de l’exercici 2021”.

A més a més, Montero va manifestar el desig i convicció que aquesta modificaci­ó tindrà el suport unànime del Congrés dels Diputats. ●

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain