La Vanguardia (Català-1ª edició)

L’últim minut de la pròrroga condemna el Betis

-

L’estadi del Galatasara­y, nou des del 2011, va entrar en combustió amb els seus 50.000 espectador­s celebrant que fos el seu equip qui inaugurés el marcador amb un gol de Marcão. “L’ambient ha estat espectacul­ar. Dels més forts que he viscut a la meva carrera”, va apuntar Xavi, que va intentar contrarest­ar les baixes temperatur­es i els alts decibels de l’afició turca primer instruint els seus jugadors i després celebrant el gol de Pedri amb un punt d’alleujamen­t i un altre de ràbia. Portant el puny al cel d’Istanbul al crit de “Som-hi!”. “Hem d’il·lusionarno­s, som a quarts i això és Europa. El de Pedri ha estat un golàs, és un privilegi tenir-lo”, va dir el tècnic blaugrana. “La veritat és que jo no recordo com és el gol, només sé que me la va passar en Ferran. Les coses em surten soles al camp, tinc aquesta sort”, va dir Pedri, que va defugir les comparacio­ns amb Messi. “Això és una bogeria, Messi els ha marcat millors”, va concloure.

Sabia i havia avisat Xavi als seus jugadors que no podien fallar en el segon salt mortal sense xarxa a l’Europa League (el primer va ser a Nàpols). El Barça es jugava el prestigi, continuar avançant a la segona competició continenta­l i 2,5 milions d’euros que en èpoques de crisi no s’han de menysprear. “No tenim l’experiènci­a de jugar a l’Europa League, no coneixem els rivals, però ells a nosaltres sí. Aquí hi ha equipassos, la competició és dura i per això aquesta victòria és un altre punt d’inflexió en un procés de creixement. Crec que hem fet un partit amb molta personalit­at”, va reflexiona­r Xavi. “Al Camp Nou no vam tenir el resultat que esperàvem i aquí l’ambient és una autèntica bogeria, per això crec que és una victòria per caràcter”, va afegir Pedri.

De propina, el Barcelona es va emportar d’Istanbul una dosi de confiança extra per al clàssic a Madrid. “Estem en un bon moment. Competirem al Bernabeu aprofitant que fa molts partits (11) que no perdem”, va apuntar Xavi, que també va recalcar que “el clàssic és una altra història completame­nt diferent. Les he viscut de tots els colors. Hi ha clàssics a què arribes malament i guanyes, i d’altres a què arribes bé i perds”.

Per a la difícil empresa de Chamartín, Xavi espera recuperar Piqué, que va marxar coix. “En Gerard m’ha dit que li costava fer esprints, que li feia mal i per això l’he canviat”, va explicar el tècnic, que també es va veure obligat a donar entrada a Araújo, recurs al lateral dret després de la lesió de Dest. “Ha acabat amb molèsties als isquiotibi­als”, va concretar el tècnic sobre el nord-americà.

Però el seu Barça va sortir il·lès de l’infern turc i ja està entre els vuit millors equips de la segona competició continenta­l. Avui coneixerà el seu pròxim rival al sorteig que se celebrarà a Nyon (13 h). “Volem arribar lluny tot i que continuo veient més favorits altres equips perquè coneixen millor aquesta competició i nosaltres no tant”, va insistir Xavi. “A veure quin equip toca al sorteig, però crec que som favorits”, el va contradir Pedri. ■

Pedri ha marcat un golàs, ens ha donat tranquil·litat per poder remuntar” Pierre-E/erick Auba/eyang EFtboLista FC BarceLona

Una mala sortida de Rui ■

Silva l’últim minut de la pròrroga a Frankfurt va posar fi a l’aventura del Betis a l’Europa League (1-1). Els andalusos van ser capaços de forçar el temps extra gràcies a un gol al minut 89 de Borja Iglesias, però Hinteregge­r va donar el passi a quarts de final a l’Eintracht.

El clàssic? Això és una altra història diferent, tot i que arribem en un bon moment” Xavi Hernández Entrenador FC BarceLona

Veurem el sorteig, però crec que som favorits per guanyar l’Europa League” Pedri González Jugador FC BarceLona

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain