La Vanguardia (Català-1ª edició)

Rússia assegura haver donat l’ordre per pagar el seu deute en dòlars

-

(TRLMRLC); publicar aquest acord al Butlletí Oficial de la Província de Barcelona (BOPB), en un dels diaris de més circulació de Catalunya, a la Gaseta municipal i al Tauler d'Edictes de l'Ajuntament de Barcelona.

Contra aquesta acord, que exhaureix la via administra­tiva, es pot interposar recurs potestatiu de reposició davant l'òrgan que l'ha adoptat, en el termini d'un mes comptat des del dia següent al de la seva publicació, o es pot interposar directamen­t recurs contenciós administra­tiu davant del jutjat del contenciós administra­tiu en el termini de dos mesos comptats des de l'endemà de la present notificaci­ó.

El recurs potestatiu de reposició s'haurà de resoldre i notificar en el termini d'un mes. El termini per interposar recurs contenciós administra­tiu serà de dos mesos comptats des del dia següent de la recepció de la notificaci­ó de l'acte exprés.

Contra la desestimac­ió tàcita del recurs potestatiu de reposició, que s'entendrà produïda un cop transcorre­gut un mes comptat des de l'endemà a la seva interposic­ió sense que s'hagi resolt expressame­nt, es pot interposar recurs contenciós administra­tiu en el termini de sis mesos a comptar des del dia següent al que s'hagi produït la desestimac­ió tàcita.

També, es pot utilitzar qualsevol altre recurs que es cregui convenient.

Barcelona, 11 de març del 2022. – El secretari general, Jordi Cases i Pallarès.

Rússia ha pagat el deute per 117 milions de dòlars que hauria d’haver desemborsa­t dimecres o no? Moscou assegura que sí, per mitjà del seu ministre d’Economia, Anton Siluànov. La transferèn­cia –en dòlars– hauria arribat ahir al banc nordameric­à JP Morgan.

Al seu torn, segons les mateixes fonts, aquests diners s’haurien redirigit a la filial de Londres de l’entitat Citibank. Arribats a aquest punt, només falta la confirmaci­ó que tots els creditors van rebre el que se’ls deu. L’operació està tècnicamen­t als llimbs i no dissipa tots els dubtes. Alguns analistes feien notar que, per les sancions econòmique­s, gran part de les reserves del Banc Central de Rússia han estat congelades, i per tant no queda clar fins a quin punt, més enllà de les ordres de pagament, el moviment de diners s’hagi fet realment.

En tot cas, els Estats Units van informar que els pagaments sobre els bons poden pagar-se fins al 25 de maig. És a dir, que hi hauria una moratòria extra per als títols que estiguessi­n en mans de deutors locals. Segons un estudi d’European Climate, hi ha un centenar de bancs i fons dels Estats Units i europeus que tenen més de 34.000 milions de dòlars en bons i crèdits amb Rússia. El 4 d’abril venç un bo de 2.000 milions.

Àrea Euro

OCDE

EUA

Món

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain