La Vanguardia (Català-1ª edició)

Veritas augmenta les vendes i transforma la xarxa de botigues

La cadena de productes ecològics factura 108 milions

-

La cadena de supermerca­ts ecològics Veritas ha començat un pla de reconversi­ó de la seva xarxa de botigues i noves obertures amb què espera fer un important salt aquest any. En total, invertirà sis milions d’euros per transforma­r catorze establimen­ts i inaugurar-ne entre cinc i sis més. Amb aquesta ampliació comercial preveu augmentar la facturació un 10% aquest 2022, sempre que pugui complir amb el calendari d’obertures, afirma Silvio Elías, conseller delegat i cofundador de la firma. I és que els problemes de transport i fabricació globals estan endarrerin­t els lliurament­s de maquinària necessària per posar en marxa les botigues. De tota manera, l’objectiu és acabar l’any amb els nous establimen­ts a punt, diu.

L’increment de botigues arriba després de dos anys de creixement del negoci. Amb la irrupció de la pandèmia i el consum d’aliments més gran a la llar que hi va haver el 2020, els ingressos de Veritas van créixer aquell any un 8%, fins als 106 milions d’euros. “Hi va haver tres mesos de venda atípica, addicional, perquè les persones menjaven més a casa”, explica Elías des de la seu logística de la companyia, a Lliçà d’Amunt (Vallès Oriental). Això malgrat la demanda inferior de la restauraci­ó i els menjadors escolars, a què també distribuei­xen. El 2021 les vendes van continuar augmentant, tot i que a un ritme inferior, i van arribar als 108 milions d’euros.

El nou format de botiga que impulsa la cadena prioritzar­à l’espai, amb establimen­ts més grans i amb pàrquing. Una de les seves botigues emblemàtiq­ues, la del carrer Mandri de Barcelona, estarà tancada un mes perquè s’hi farà una renovació integral. Els comerços que ja segueixen aquesta línia han millorat els resultats, comenta Elías.

Veritas es va fundar fa vint anys amb una primera botiga al barri de Sarrià . La cadena ara té 80 supermerca­ts a Catalunya, Madrid, les Balears, el País Basc, Navarra, la Comunitat Valenciana i Andorra, als que distribuei­x des del centre de Lliçà i el de Riba-roja (València). A la planta de Catalunya té, a més, dos centres de producció propis amb certificac­ió ecològica, un obrador de pa i altres productes de rebosteria i una cuina per a plats preparats. “Treballem amb uns 450 productors diferents i un 90% del que venem és d’origen nacional”, destaca el conseller delegat. Tots els productes tenen el segell ecològic Bcorp. Aquesta proximitat els ha permès, subratlla, controlar amb més marge l’increment del preu de la llum i de les matèries primeres. “Hem ajustat els preus al màxim”. ●

La companyia inverteix sis milions en reformes i obertures i preveu ingressar un 10% més aquest any

 ?? MIQUEL GO   LE      OO I G ?? Obrador de pa al centre logístic i de producció de Veritas, a Lliçà d’Amunt
MIQUEL GO LE OO I G Obrador de pa al centre logístic i de producció de Veritas, a Lliçà d’Amunt

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain