La Vanguardia (Català-1ª edició)

Rússia fracassa a l’ONU i ni la Xina dona suport a la seva proposta humanitàri­a

- Nova York. Corr o a

Rússia va tornar a repetir ahir a l’ONU la teoria conspirado­ra de les armes biològique­s del Pentàgon a Ucraïna. D’aquesta manera va provar d’ocultar el seu fracàs i aïllament global.

Ni tan sols la Xina, que fa uns dies es va abstenir en la condemna a l’operació llançada per Moscou, va voler donar suport en el Consell de Seguretat a la proposta russa de resolució humanitàri­a, en què es nega la invasió i no s’anuncia la retirada de tropes.

Encara que Pequín fa funambulis­me, para la xarxa per no caure al buit i fer el ridícul. Rússia va retirar la seva proposta. No hauria tingut ni un sol vot a favor. Per la seva part, l’ambaixador Vassili Nebénzia va insistir que els Estats Units conreen patògens en territori ucraïnès i posen en perill la vida dels europeus amb malalties davant les quals “el coronaviru­s no és res”.

L’ONU no té constància que existeixin aquestes bioarmes.

Izumi Nakamitsu, alta comissiona­da per al desarmamen­t de l’organitzac­ió, va assenyalar que, si hi ha sospites, s’han de portar a l’òrgan independen­t de verificaci­ó i que investigui.

“No oblidem per què som aquí avui”, va respondre la representa­nt dels Estats Units Linda Thomas-Greenfield. “Rússia sap que el seu cínic estratagem­a per aprovar una resolució exculpatòr­ia ha fracassat”, va dir. I va reiterar que això de les armes químiques no és més que “una bandera falsa”.

“Ningú no dona suport a la invasió, que és el que justifica la seva proposta”, va subratllar la britànica Dame Barbara Woodward. “Són 69 pàgines en què no val la pena perdre el temps. És l’argument de la desesperac­ió”. ●

Moscou retira la seva iniciativa, que va ser qualificad­a d’“argument de la desesperac­ió”

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain