La Vanguardia (Català-1ª edició)

Ada Colau confia que Barcelona sigui la seu de la Copa de l’Amèrica

-

Ada Colau rema a favor de Barcelona, sense matisos: “Estic convençuda que la ciutat pot ser la millor seu de la Copa de l’Amèrica”, va declarar ahir públicamen­t després de reunir-se amb el director general de l’America’s Cup Event, Grant Dalton, i altres membres del seu equip que aquesta setmana han visitat la ciutat. Ahir, també es van reunir amb el president de la Generalita­t, Pere Aragonès.

“M’han traslladat el gran interès per l’aposta de Barcelona, per l’economia blava i la transforma­ció que estem fent del Port Olímpic”, va afirmar Colau a través del seu canal de Telegram. L’alcaldessa de Barcelona destaca que “disposem de la infraestru­ctura, el clima i l’experiènci­a per ser la millor seu de la pròxima edició [el 2024]” i afegeix que “ens trobem davant d’una gran oportunita­t, que compta amb tot el suport d’administra­cions i entitats del sector”. Precisamen­t, disposar d’aquestes instal·lacions portuàries és una dels forts amb què compta Barcelona davant les ciutats competidor­es (Màlaga, Cork i Jiddah, a l’Aràbia Saudita). Aquesta i el suport de les administra­cions i la iniciativa privada, emparada pel lobby empresaria­l Barcelona Global.

“A més de la projecció internacio­nal, també suposaria un gran benefici per a l’economia local de l’àmbit nàutic, tecnològic i industrial”, ha afegit Colau, que opina que la Copa de l’Amèrica, com el MWC “o com passarà amb l’ISE o la Capitalita­t Mundial de l’Arquitectu­ra”, reforça Barcelona com a ciutat de referència mundial per a congressos i esdevenime­nts. ●

 ?? MANÉ ESPINOSA ?? Grant Dalton dijous durant el viatge amb vaixell pel port
MANÉ ESPINOSA Grant Dalton dijous durant el viatge amb vaixell pel port

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain