La Vanguardia (Català-1ª edició)

Sorprenent i deliciós

Olivos Comida y Vinos: un lloc exquisit

-

Tota ciutat té petits racons admirables, llocs poc coneguts d’entrada que fan que, quan algú te’ls recomana i t’agraden, et preguntis sorprès com et poden haver passat per alt. És el que ens ha passat amb el petit Olivos Comida y Vinos, un restaurant de Sants que captiva i sorprèn. Ens en va parlar Elena Yepes, artesana del gust, persona sàvia com poques en gastronomi­a.

El porten María Escobar i Ezequiel Devoto. Argentí ell, coneix bé la cuina per referents i passió. “El meu pare col·leccionava la revista Cuisine et Vins, i jo em vaig criar llegint-la”, explica. De Màlaga ella, es van conèixer a Formentera. Els apassiona el món del vi, tenen un fill de 4 anys i en fa cinc que van obrir aquest restaurant. Tots dos s’ho passen bé fent el que fan.

L’Ezequiel cuina molt bé, entre altres coses perquè sap menjar molt bé, coneix grans restaurant­s i ha seguit de prop grans cuiners. Pel que explica, el seu referent és Alain Passard.

“La meva cuina va canviar quan el vaig conèixer. Com a cuiner em va captivar”, diu. Un dia, fa anys, va anar a menjar a L’Arpège, on cuina Passard. A la carta de l’entrada no hi havia preus, però hi va entrar. Va ser un dinar increïble, però s’hi va haver de quedar una setmana a treballar.

L’Ezequiel té total confiança en el que fa: una cuina moderna absolutame­nt comprensib­le on el producte és essencial. Viu la seva professió amb devoció, i si cuina com cuina és perquè recorda. Res no parteix de zero. Els records sempre tenen un component inesborrab­le. La cuina s’alimenta del que, galopant, ens queda a la memòria. Això explica tant equilibri i tanta cohesió. La seva cuina brilla. És natural.

La presència de tres persones –Maria, Elena, que ens ha acompanyat, i Ezequiel– és clau per descobrir la bellesa d’una cuina amb una amplitud de matís, tendresa i contrast inusual. Parlem d’amplitud amb tota la perceptiva que admet la paraula bellesa. Què en seria, de la vida, sense música, cuina o poesia?

Tot el que fem parla per nosaltres. Aquest restaurant no és un espai indetermin­at. És el segell de la personalit­at d’aquesta parella. Per això és meravellós. ■

 ?? O.C.V ?? Ezequiel Devoto i María Escobar, al capdavant del restaurant
O.C.V Ezequiel Devoto i María Escobar, al capdavant del restaurant

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain