La Vanguardia (Català-1ª edició)

El príncep, la donzella i el suposat fill

Arriba el judici del malagueny que reclama la paternitat a Ferran de Baviera

- BEGOÑA CORZO SUÁREZ

La catedral de l’Almudena pot amagar el secret de la paternitat d’un home malagueny que reclama ser fill de Ferran de Baviera, l’aristòcrat­a pilot d’automòbils mort el 1999.

Segons afirma el demandant – la seva identitat es manté oculta al públic–, el príncep va mantenir una relació amb la seva mare, donzella a casa seva. Quan es va quedar embarassad­a, la va convèncer perquè fes un matrimoni de conveniènc­ia i donés el nadó en adopció. Des del 2017 el presumpte fill reclama que es reconeguin els seus orígens.

Ara el jutjat de primera instància de Màlaga, segons ha confirmat La Vanguardia, haurà de resoldre la petició del seu advocat, Fernando Osuna. El 10 de maig serà el judici per demanar a Tessa de Baviera, l’única germana viva del príncep Ferran, que se sotmeti a una prova d’ADN. Això en el cas que no es pugui exhumar el seu pare, Josep Eugeni de Baviera, o el seu oncle Lluís Alfons, cosa que ja va denegar un altre jutjat.

Aquest home, d’uns 50 anys, va investigar durant anys la seva procedènci­a. Va enviar cartes als familiars aristòcrat­es del príncep i va parlar amb l’antic personal del servei. L’advocat creu que hi ha cas: “Entre el suposat pare biològic i el fill hi ha un detall físic heretat, una piga molt caracterís­tica al cos que es repeteix en diversos membres de la família, ja que la tenen el seu pare i altres avantpassa­ts”.

Ferran de Baviera i Mesía va tenir tres germans, Cristina, Lluís Alfons i Tessa. Era net de l’infant Ferran Maria, que es va casar amb una germana d’Alfons XIII. El seu besavi, Lluís Ferran, també es va casar amb una infanta d’Espanya, Maria de la Pau, germana d’Alfons XII. El seu pare era Eugeni de Baviera i Borbó, cosí germà de Joan de Borbó, pare del rei emèrit.

Com que la família Baviera no va voler fer-se cap prova, explica Osuna, “es va demanar al degà de l’Almudena que identifiqu­és la tomba amb les restes del noble mort per exhumar-los; però ens van donar allargs”. Quan es va tramitar la sol·licitud judicialme­nt, els familiars van presentar un certificat de defunció del príncep on constava que havia estat incinerat.

Davant aquest gir, “no podent accedir a l’ADN de les restes perquè només hi ha cendres, vam demanar al jutge que s’exhumés l’avi i un oncle del demandant que són també a l’Almudena”. El jutge ho va denegar per “costós i delicat”. Ara es demana que si no s’exhumen els familiars més directes, Tessa de Baviera aporti una mostra seva per acarar-la.

Ferran de Baviera va ser pilot de cotxes i directiu de la Federació Espanyola d’Automobili­sme. El 1966 va morir el seu germà Lluís Alfons, copilot de Bernard Tramont. Ferran va abandonar la competició i va compaginar la seva feina de federatiu amb la importació d’automòbils fins que va morir, als 61 anys. ●

El presumpte pare biològic i el fill comparteix­en una piga, una caracterís­tica física heretada

 ?? REC ÓPZ NCE ar  Z N ?? Prínceps % p%lots. Ferran de Baviera (esquerra) i el seu germà petit, Lluís Alfons, als anys seixanta. La demanda pretén exhumar les restes mortals del segon per obtenir AD%
REC ÓPZ NCE ar Z N Prínceps % p%lots. Ferran de Baviera (esquerra) i el seu germà petit, Lluís Alfons, als anys seixanta. La demanda pretén exhumar les restes mortals del segon per obtenir AD%

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain