La Vanguardia (Català-1ª edició)

Mediaset emetrà la sèrie que va llançar la carrera política de Zelenski

Netflix també ha recuperat ‘Servidor del pueblo’ als Estats Units

-

La invasió de Rússia a Ucraïna ha disparat l’interès en diferents parts del món per la sèrie de televisió que va marcar l’inici de la carrera política del president d’Ucraïna, Volodímir Zelenski. En el cas d’Espanya, Mediaset ha anunciat que emetrà en obert Servidor del pueblo després d’haver-ne comprat els drets. El que encara no s’ha precisat és quan s’estrenarà i si s’emetrà per Telecinco o Cuatro, els dos canals principals del grup.

La sèrie, de tres temporades i 51 episodis rodats entre el 2015 i el 2019, és un retrat satíric de la política ucraïnesa, centrat en la història de Vassil Goloborodk­o, un professor d’institut interpreta­t per Zelenski. El personatge es converteix en president del país després del suport popular i mediàtic rebut després de difondre’s un vídeo gravat d’amagat en una de les seves classes en què pronuncia un discurs en contra de la corrupció del govern.

Zelenski va crear i va produir aquesta sèrie estrenada al canal de televisió ucraïnès 1 +1, que va tenir un gran èxit al país fins al punt que el llavors actor va batejar amb el nom de la ficció – Servidor del pueblo– el partit polític amb què es va presentar i va guanyar les eleccions presidenci­als el 2019.

Mediaset ha assenyalat que la sèrie suposa un “document audiovisua­l que, tot i ser ficció, permet conèixer l’origen de la carrera política del president ucraïnès, que ha cobrat un important paper en l’actualitat internacio­nal”. A més de la sèrie de televisió, el grup que dirigeix Paolo Vasile ha adquirit també la seva adaptació cinematogr­àfica del 2016, Servidor del pueblo 2, dirigida per Aleksei Kiriusxenk­o i protagonit­zada també per l’actual president d’Ucraïna.

Aquesta setmana, Netflix també ha anunciat que els subscripto­rs dels Estats Units podran redescobri­r la faceta d’actor del polític, ja que la plataforma ha recuperat la sèrie que el va catapultar a la fama. La producció, que ja va formar part del catàleg de Netflix entre 2017 i 2021, torna a estar disponible a la plataforma als Estats Units des de dimecres. El grup de televisió suec Eccho Rights ha atorgat llicències per distribuir la sèrie arreu del món i es podrà veure a Channel 4 al Regne Unit, MBC a l’Orient Mitjà, ANT 1 a Grècia i PRO TV a Romania.

Tant la sèrie com la pel·lícula han rebut diverses distincion­s. En el cas de la sèrie, es va endur el Gold Remi Award a la millor comèdia del WorldFest de Houston o el Silver Award al World Media Festival d’Hamburg, i el film va obtenir tres nominacion­s als Ukrainian Film Academy Awards. ●

 ?? MEDIASET ?? Zelenski en una imatge de la sèrie que el va catapultar a la popularita­t
MEDIASET Zelenski en una imatge de la sèrie que el va catapultar a la popularita­t

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain