La Vanguardia (Català-1ª edició)

Trapp, el porter del 6-1

El Barça es creua amb l’Eintracht, amb la tornada al Camp Nou, on el seu porter va encaixar la icònica remuntada al PSG

- CARLES RUIPÉREZ Barcelona

Bayern, Bayer Leverkusen, Werder Bremen, Hamburg, Colònia, Borussia Dortmund, Borussia Mönchengla­dbach, Stuttgart, Hannover, Magdeburg, Berlín Oest, Hertha, Hansa Rostock, Schalke, Uerdingen, Kaiserslau­tern i Fortuna Düsseldorf. El Barcelona s’ha enfrontat a 18 equips alemanys a la seva història. Tot i això, l’Europa League, competició fins ara nova per als blaugrana sota aquesta denominaci­ó, vol portar el Barça per camins desconegut­s. La pròxima parada serà Frankfurt. Serà el primer cop que els blaugrana es veuen les cares amb l’Eintracht en un partit oficial. L’anada es jugarà el 7 d’abril al Deutsche Bank Park i la tornada es decidirà al Camp Nou el 14 del mateix mes.

En cas d’arribar a semifinals, el Barcelona podria creuar-se amb el West Ham, un altre equip amb què no hi ha precedents, sempre que els anglesos eliminin també el Lió a quarts.

Tot i això, hi ha un futbolista de l’Eintracht que ja coneix Barcelona, el Camp Nou, i va patir del que és capaç l’equip blaugrana. És el seu porter: Kevin Trapp. Als 31 anys tornarà a l’escenari on va encaixar la seva pitjor derrota. L’alemany era el porter del PSG la nit de la icònica remuntada del 6-1. Cinc anys, un mes i sis dies després d’aquesta nit (8 de març del 2017), tornarà a trepitjar l’Estadi per al partit de tornada.

El compatriot­a de Ter Stegen és conscient que no tindrà un partit tranquil, tot i que no es retrobarà amb Messi, Suárez i Neymar. Dels que van marcar només continua a la plantilla Sergi Roberto, autor del sisè i definitiu gol, però que està de baixa.

“El gol de Sergi Roberto és a la retina de tots. Imagino que a aquest home molt bon record no li devia quedar”, va apuntar Rafael Yuste, vicepresid­ent esportiu, sobre el retrobamen­t amb Trapp. “Però això ja és història. Hem de ser molt humils, perquè no hi ha rival fàcil”.

Aquesta golejada va fer que l’alemany caigués en desgràcia a París. El PSG va fitxar Keylor Navas i el 2019 Trapp va tornar a Frankfurt, on ja hi

Els blaugrana havien jugat contra 18 equips alemanys però mai davant els de Frankfurt

havia militat des del 2012 al 2015. D’ençà del 6-1, el porter ha jugat 176 partits oficials –23 amb el PSG, 5 amb la selecció alemanya i 148 amb el seu actual equip– i només en una altra ocasió ha tornat a rebre un set de tennis. Va ser el maig del 2019 a Leverkusen (també 6-1).

L’Eintracht, que entrena l’austríac Oliver Glasner, és novè a la Bundesliga, amb 10 victòries i 9 derrotes, i pot presumir de ser un dels dos equips que ha guanyat aquesta temporada al Bayern a Munic. A l’octubre es va emportar els tres punts de l’Allianz Arena amb gols del central Hinteregge­r i l’esquerrà Kostic. Com a bon equip alemany, treballa bé amb jugadors joves, com ara la línia de mitjos Lindstrom, Kamada, Jakic o Sow. En atac ha perdut poder amb les sortides d’Haller (2019), André Silva (2021) i el madridista Jovic (cedit el 2021).

Així doncs, el paper de favorit que Xavi volia esquivar és més que clar que abans del sorteig. Sobretot als quarts de final. ●

 ?? RIEDEMANN VOGEL / EFE ?? Kevin Trapp celebra agenollat que l’Eintracht acabava d’eliminar el Betis dijous
RIEDEMANN VOGEL / EFE Kevin Trapp celebra agenollat que l’Eintracht acabava d’eliminar el Betis dijous

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain