La Vanguardia (Català-1ª edició)

Luis Enrique no li tanca la porta a Piqué

Busquets descansa; Raya debuta

- LUIS BUXERES Cornellà de Llobregat

Més de quatre mesos després de certificar la classifica­ció per al Mundial de Qatar, la selecció espanyola tornarà la setmana que ve a la feina. “Se m’ha fet molt llarg”, lamentava ahir Luis Enrique, un dels noms propis del dia després de revelar la convocatòr­ia per als amistosos contra Albània (26/III, Cornellà), que suposarà el retorn d’Espanya a Barcelona 18 anys després, i Islàndia (29/III, Riazor).

Però el de l’asturià no va ser l’únic nom que va saltar al primer pla davant l’imminent retorn a la feina d’Espanya. Un altre, per omissió, va ser el de Gerard Piqué, que després del Mundial de Rússia va optar per tancar l’etapa com a internacio­nal. Però les últimes setmanes s’ha especulat amb el seu possible retorn. I, pel que sembla, a Luis Enrique no li importaria gaire aquest canvi d’opinió. “És futbolista i espanyol, de manera que compleix els requisits. Si vol i té ganes podria ser”, comentava enigmàtic el tècnic.

A la mateixa carpeta d’omissions, però en aquest cas per motius ben diferents, va quedar incrustat Sergio Busquets. El capità de l’equip nacional va ser la gran absència de la llista, però no es va encendre cap llum d’alarma. “Ha estat una decisió personal perquè és el jugador de la selecció que més minuts acumula al seu equip [3.340] i vull tenir la seva millor versió en els partits importants que tindrem al juny. Prefereixo que tingui ara descans i pugui recuperar-se”, aclaria Luis Enrique assegut a la sala de premsa de l’estadi blanc-iblau de Cornellà.

Respecte a l’última cita de la roja, la convocatòr­ia de l’asturià va presentar set novetats. La més destacada va arribar a la porteria, on David Raya va ocupar el lloc habitualme­nt reservat per a David de Gea, un altre dels grans absents. El porter del Brentford va rebre molts elogis del selecciona­dor, però també una petita dosi de pressió: “Té el perfil adequat encara que pugui ser una sorpresa per a molta gent. És bo a la porteria i sap gestionar les situacions amb els peus. Tinc ganes de veure’l en el context de la selecció, quan se li demanin coses que solem exigir als porters”.

Finalment, el tècnic va deixar entreveure que la misteriosa sortida del seu segon, Jesús Casas, va ser responsabi­litat seva. “Els staffs evolucione­n, com tot al futbol modern”, va concloure. ●

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain