La Vanguardia (Català-1ª edició)

Una victòria amb recompensa

El Barça derrota l’Estrella Roja, recupera el liderat i s’assegura l’avantatge de camp als playoffs

- LUIS BUXERES

La festa va ser ahir completa al Palau Blaugrana, esfumades de cop les males sensacions que havia deixat la derrota davant el Zalgiris a Kaunas. El conjunt blaugrana va donar continuïta­t a la bona imatge oferta dimecres a Vitòria i va recuperar el camí de la victòria també a l’Eurolliga tombant l’Estrella Roja, un equip que transita per la frontera dels playoffs. Un triomf, a més, que li va permetre recuperar el liderat continenta­l un dia després que l’hi hagués arrabassat el Reial Madrid guanyant el Villeurban­ne. Com a cirereta, Jasikevici­us i els seus fidels es van assegurar també l’avantatge de camp als playoffs, aspecte gens intranscen­dent.

Així que va ser una nit rodona per als interessos blaugrana, que per moments van deixar unes sensacions magnífique­s sobre el parquet, recuperant el bon nivell mostrat fins a la Copa del Rei i que semblava haver perdut les últimes setmanes –això sí, encara amb seriosos problemes en el rebot. Però amb un atac ràpid i uns canells molt fins, i amb una defensa sublim, llegint a la perfecció els atacs de l’equip serbi, el Barça va semblar que destrossav­a el partit ja a la primera part. I això que l’Estrella Roja de Radonjic és un d’aquests equips incòmodes, capaços de tallar el joc a còpia de manotades i faltes, i dels que cal guanyar-los una vegada i una altra fins a sotmetre’ls definitiva­ment, com va quedar després demostrat.

Amb la baixa a última hora de Sanli per lumbàlgia, Smits va començar el duel com a cinc, tot i que el protagonis­ta del primer quart va ser indiscutib­lement Nikola Mirotic. El montenegrí va oferir uns minuts d’autèntic luxe que van fer vibrar un Palau vestit amb les seves millors gales. Després de nou minuts d’espectacle, Mirotic se’n va anar a la banqueta amb 13 punts al sac i sense haver fallat cap tir. Un gran encert que va catapultar els seus companys, que entre el final del primer acte i el començamen­t del segon van firmar un parcial de 20-2 certificat amb dos espectacul­ars mats de Davies (35-17, m14). Unes diferèncie­s que es van ampliar fins al 42-21 abans que una temptativa de reacció sèrbia amb un triple inversembl­ant de Dobric inclòs tornés l’aire al partit de camí als vestidors (47-32).

La millora de l’Estrella Roja va tenir continuïta­t a la segona part, durs de rosegar, els balcànics. Malgrat que Mirotic va estirar fins al 57-34, els de Radonjic no van perdre la fe i, a poc a poc, van anar esgarrapan­t el marcador fins que Wolters va arribar, fins i tot, a trencar la barrera dels deu punts (67-59, m33). Però el Barça va ser capaç de mantenir el cap fred en aquests moments i va saber jugar els últims minuts, en interrompr­e la reacció sèrbia i cobrant la seva recompensa. ●