La Vanguardia (Català-1ª edició)

El president del BBVA reclama més independèn­cia energètica

“Estem davant un nou ordre mundial”, avisa Carlos Torres

-

El president del BBVA, Carlos Torres Vila, va afirmar ahir que el conflicte a Ucraïna tindrà “repercussi­ons estructura­ls” en l’economia mundial i que possibleme­nt s’està davant “un nou ordre mundial”. Va reclamar a Europa més independèn­cia energètica respecte de Rússia, malgrat que es va mostrar confiat que continuarà la recuperaci­ó el 2022. El president va fer aquestes declaracio­ns a la junta d’accioniste­s, en què es va ratificar la reelecció de Torres i del conseller delegat, Onur Genç, com a membres del consell d’administra­ció.

Abans de repassar els números del 2021, Torres es va referir a la “gran tragèdia humana” que suposa la invasió d’Ucraïna per Rússia i va dir que l’observa amb “gran tristesa i inquietud”.

En el terreny econòmic, va expressar la seva confiança que “la recuperaci­ó continuarà” el 2022, malgrat que el conflicte té “un impacte sobre la inflació, sobre el creixement i, sobretot, augmenta, de manera important, la incertesa sobre l’evolució de l’economia global”. Va afegir que està tenint un impacte negatiu en els mercats financers i que ha provocat “acusades pujades” dels preus de totes les matèries primeres, especialme­nt el petroli i el gas.

Vila va opinar que la magnitud dels impactes serà diferent entre països i dependrà de la resposta de les polítiques monetària, fiscal i regulatòri­a. “Europa està donant una resposta immediata i coordinada a la crisi. Amb això, llança un senyal clar del compromís en una integració europea més important per fer front als enormes reptes que afronta, tant humanitari­s com estratègic­s”, va valorar Torres. I va subratllar que, en el pla energètic, “Europa ha d’anar cap

Genç destaca la fortalesa del banc davant la nova incertesa de la guerra d’Ucraïna

a una independèn­cia més gran, cosa que ha de servir per mobilitzar l’economia cap a les energies renovables amb més celeritat”.

Respecte a les repercussi­ons en la geopolític­a, va opinar que “estem davant un nou ordre mundial, en què es prioritzar­à l’autonomia en qüestions estratègiq­ues com l’energia, els aliments, les matèries primeres, la tecnologia, la defensa i les dades. Un món ben diferent del de la globalitza­ció creixent de les últimes dècades”. El conseller delegat, Onur Genç, va destacar la fortalesa de l’entitat davant la nova incertesa després d’haver assolit “el benefici recurrent més gran dels últims deu anys (5.069 milions)”. Va destacar, a més a més, que les ràtios de rendibilit­at són de doble dígit i millors que les de la competènci­a. ●

 ?? Ar ?? Onur Genç i Carlos Torres ahir a Bilbao
Ar Onur Genç i Carlos Torres ahir a Bilbao

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain