La Vanguardia (Català-1ª edició)

El Corte Inglés refinança el seu deute bancari per 2.600 milions

L’operació suposa estendre els venciments com a mínim fins a l’any 2027

- PILA BLÁZQUEZ

El Grupo El Corte Inglés ha tancat un acord per refinançar el seu deute bancari per un import de fins a 2.600 milions d’euros, amb el que ha aconseguit “millorar les condicions que tenia actualment perquè ha assegurat un finançamen­t estable, amb menys cost i més terminis”, segons va informar ahir la companyia presidida per Marta Álvarez.

El contracte, que ha estat subscrit amb el suport de més d’una vintena d’entitats financeres nacionals i internacio­nals, permet al grup de distribuci­ó ajustar la seva estructura financera a les noves necessitat­s de la companyia després de l’acord firmat amb Mutua Madrileña per posar en marxa una companyia conjunta amb què comerciali­tzar asseguranc­es, i també avançar-se a la possible pujada de tipus d’interès que s’augura de les autoritats financeres.

De fet, la negociació s’ha tancat amb el refinançam­ent total del préstec de 2.000 milions que va firmar el febrer del 2020, just abans de la pandèmia, a què s’afegeix un nou tram de 600 milions que es destinarà a amortitzar emissions al mercat de capitals. L’operació s’estructura en un préstec a llarg termini de 919 milions d’euros i en una línia de crèdit de fins a 1.081 milions.

En l’última presentaci­ó de resultats, El Corte Inglés havia comunicat al mercat que el total del seu deute a tancament del 2020 pujava a 3.811 milions, després d’incrementa­r-se en 560 milions d’euros durant l’any de l’esclat de la pandèmia. Aquell mateix any va subscriure amb 14 bancs una línia de crèdit a un any tipus revolving (que només s’utilitza si es necessita) per un import de 1.311 milions d’euros per fer front al tancament de part de la xarxa comercial provocat pel confinamen­t.

Ni llavors ni ara la companyia no ha publicat el tipus d’interès que abona pel seu deute, però en aquesta ocasió confirma que l’acord anunciat ahir s’ha fet amb “format de companyia d’investment grade (grau d’inversió)”. És el que les companyies de qualificac­ió creditícia atorguen a les companyies el deute de les quals es considera segur, i, per tant, se li apliquen uns tipus d’interès més baixos. El Corte Inglés encara no té aquesta considerac­ió oficial, però el fet que se l’hagi tractat com a tal “suposa un suport a la companyia de la banca nacional i internacio­nal”, asseguren.

Amb aquest acord el grup de distribuci­ó guanya tranquil·litat financera, ja que els venciments del seu deute s’han estès del 2025 fins al 2027, amb la possibilit­at d’estendre’s un any i un altre d’addicional, esglaonada­ment.

Els bancs amb què s’ha assolit l’acord de refinançam­ent són Santander, BBVA, BNP, Caixabank, Unicredit, Sabadell, Crédit Agricole, Kutxabank, Unicaja Bank, Intesa San Paolo, Société Genérale, Deutsche Bank, Bank of America Merrill Lynch, Goldman Sachs, JP Morgan, Ibercaja, Barclays, Citibank, Banco Cooperativ­o Español, ICBC i Aresbank. ●

 ?? . ?? Marta Álvarez, presidenta d’El Corte Inglés
. Marta Álvarez, presidenta d’El Corte Inglés

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain