La Vanguardia (Català-1ª edició)

Grup Montaner factura 78,5 milions, un 9% més

La firma presta serveis de selecció i contractac­ió temporal

- BLANCA GISPERT

Grup Montaner, consultora de recursos humans especialit­zada en ocupació temporal i selecció de profession­als, ha tancat l’exercici 2021 amb una facturació de 78,5 milions d’euros, un 9% més que l’any anterior. El benefici brut d’explotació (ebitda) s’ha situat en un 2,1%, davant l’1,6% de l’any anterior.

Joan Montaner, director general i segona generació del negoci, fundat el 1973, avança a aquest diari que el gruix de la facturació procedeix de Quality Temporal, l’empresa de treball temporal (ETT) que ha generat 41,8 milions d’euros d’ingressos. “L’impuls de les contractac­ions al sector logístic i el comerç electrònic durant la pandèmia han compensat el fre en l’hostaleria. Hem obert delegacion­s a Montblanc, Granada i València”, diu el directiu.

Pel que fa a la divisió de serveis d’externalit­zació, anomenada TQ Servicios, els ingressos s’han situat en 30,6 milions d’euros, impulsats també per serveis en logística i transport. Mentrestan­t, la divisió de selecció de personal –coneguda com a Montaner & Asociados– ha assolit els 800.000 euros, gairebé el doble que l’any anterior.

Amb aquesta activitat, l’empresa assegura que va gestionar més de 10.800 llocs de treball el 2021, un 70% a Catalunya i un 30% a la resta d’Espanya, Andorra i França. (Les exportacio­ns a aquests dos països represente­n un 5% de les vendes).

Montaner assegura que la plantilla del grup va superar les 85 persones, una xifra que creixerà lleugerame­nt amb l’obertura d’unes noves oficines a Girona. En total, la companyia té 27 delegacion­s repartides per tot el territori.

Aquest any, els pronòstics de l’empresa van a l’alça. “Preveiem arribar als 84 milions d’euros. Creiem que tenim marge de creixement a la resta d’Espanya, especialme­nt en els serveis de l’ETT i d’externalit­zació. La incertesa que ara viu el mercat porta les empreses a contractar els nostres serveis per la flexibilit­at i les garanties que oferim”.

Montaner es mostra optimista davant els nous canvis que exigeix la reforma laboral, que al sector de les ETT entren en vigor d’aquí dues setmanes. “Com que desapareix­erà el contracte temporal d’obra i servei, ens veurem obligats a contractar bona part dels empleats com a indefinits sota la modalitat dels fixos discontinu­s”. La companyia espera que els seus gairebé 200 clients estiguin oberts a aquesta nova fórmula, que pretén donar als treballado­rs més estabilita­t. ■

El grup ha gestionat més de 10.800 llocs de treball en sectors com la logística i el comerç electrònic

 ?? ÀLEX
G R
GE
GL ?? Joan Montaner, director general i propietari
ÀLEX G R GE GL Joan Montaner, director general i propietari

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain