La Vanguardia (Català-1ª edició)

“Has de mantenir els peus a terra encara que tinguis el cap als núvols”

Jared Leto Actor protagonis­ta de ‘WeCrashed’ (Apple TV+)

- E N R E V I A GABRIEL LERMAN

Si a La casa Gucci era completame­nt irreconeix­ible sota una pròtesi com el fracassat fill d’Al Pacino, a WeCrashed, la sèrie que acaba d’estrenar Apple + sobre els fundadors de l’empresa WeWork, ha tornat a demostrar que és capaç de desaparèix­er en els seus personatge­s. En aquest cas, Jared Leto es converteix en Adam Neumann, el peculiar emprenedor israelià que va fundar la startup amb la seva dona Rebecca (cosina de Gwyneth Paltrow a la vida real) i ràpidament es va convertir en multimilio­nari.

Tot i això, les seves ambicions de guru i la manera extravagan­t com va intentar motivar els seus treballado­rs va acabar per desesperar els inversors i els directius d’aquesta companyia. WeCrashed és, a més, una història d’amor, per això, si bé el guanyador de l’Oscar per

Dallas Buyers Club brilla a cada

moment, també és acompanyat amb una altra brillant interpreta­ció: la d’Anne Hathaway al paper de Rebecca.

S’ho va passar bé d’actuar per primera vegada en una sèrie?

Molt. Jo em fico de ple en cada personatge i treballo d’una manera molt metòdica i immersiva. Per això m’ho vaig passar molt bé passant molt de temps amb el personatge després d’haver fet la meva feina. Em va encantar el desafiamen­t de tenir tant de diàleg. És un personatge que parla massa. No havia hagut de parlar mai tant en la meva vida. Soc una persona molt més tranquil·la. L’Adam és un apassionat permanent; jo acabava esgotat cada dia de rodatge. I tot i així, vaig gaudir de cada moment de la filmació.

Què el va atreure de WeCrashed?

Un personatge veritablem­ent apassionan­t i una història notable. A més, em va agradar que fos recent i rellevant. No havia participat mai en un projecte que estigués basat en esdevenime­nts que fossin tan frescos. Vaig poder fer una investigac­ió molt profunda, cosa que em va fascinar. M’encanta treballar en un personatge.

És més difícil quan s’ha de basar en una persona real?

Té els seus desafiamen­ts, sobretot si la persona és viva, com és el cas d’Adam Neumann. Certament et crea una obligació i has d’esforçar-te al màxim per examinar cada detall i presentar una versió fidel a la pantalla. No aconseguir­às mai convertir-te en aquesta persona per molt que ho intentis, però confiava a poder capturar la seva essència.

Què en sabia de l’Adam abans d’afegir-se a la sèrie i que va ser el que més li va impactar de la seva personalit­at? Havia sentit parlar sobre ell i sabia que era algú amb una personalit­at impactant. Quan em vaig posar a investigar vaig descobrir una persona veritablem­ent exuberant, algú que s’arriscava sempre molt i que va triomfar molt i també va fracassar amb la mateixa escala. Em va semblar que era una història que valia la pena examinar. Per alguna cosa s’havia fet un podcast en què es basa la sèrie i també un documental.

Quan comença la sèrie hi ha una escena en què l’Adam enganya un veí per menjar-se el seu menjar xinès. En quina mesura aquesta escena va influir en la seva manera d’entendre el personatge?

Aquesta escena ens permet tenir una idea de qui és ell, un superviven­t per sobre de totes les coses, però a més algú que ha construït els seus somnis des de zero. Però és cert que també tenia defectes. Era un paio encantador, excel·lent per comunicar-se i per convèncer els altres perquè creguessin en la seva visió, encara que fos per compartir un sopar. De tota manera, et garanteixo que si aquesta trobada hagués passat de veritat, l’Adam hi hauria aportat una conversa bonica, hauria mostrat la seva passió i no ho hauria fet només per aconseguir el menjar d’aquest senyor, sinó per crear una cosa que fos beneficios­a per a tots dos.

Què espera que l’audiència s’emporti de la sèrie?

Sobre el que va passar amb WeWork hi ha diverses lliçons. D’una banda, és una faula que diu que has de mantenir els peus a terra encara que tinguis el cap als núvols. També diu molt sobre la supèrbia. De tota manera, he d’aclarir que hi va haver inversors molt sofisticat­s que van posar diners a la companyia, no hi va haver una situació de frau ni ningú va trencar la llei. Tots els que van invertir diners eren profession­als molt entrenats i també hi havia la junta directiva. Res en la meva investigac­ió no em va fer creure que l’Adam es va quedar amb diners dels inversors o que va mentir la gent. Simplement li van comprar el somni. I ell realment hi creia. ●

 ?? JACK PLUNKETT / AP ?? L’actor durant la presentaci­ó de la sèrie
JACK PLUNKETT / AP L’actor durant la presentaci­ó de la sèrie

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain