La Vanguardia (Català-1ª edició)

EL EPO TATGE

-

assegurar sobre la seva reinvenció com a Delvey a l’entrevista d’Alexandra Cooper publicada aquesta setmana al seu podcast Call her daddy, un dels més populars als EUA amb 2,3 milions de seguidors. “No tinc afecció a cap país o cognom, no és la manera com em veig o defineixo”, va insistir Delvey des del locutori de la presó d’Orange County a Goshen (estat de Nova York).

En aquesta extensa videoconfe­rència –apareix amb la granota groga penitencià­ria i les ulleres de pasta Celine que la identifiqu­en– va expressar el seu desig que se la cités com a Delvey.

–T’has canviat el cognom legalment?

–No, només em van deixar estar sis setmanes fora de la presó.

Nascuda a prop de Moscou, la seva família es va traslladar a Alemanya quan ella era una adolescent de 16 anys. La seva exposició a la cadena MTV li va infondre la seva passió a un estil de vida d’alta volada. “Volia fer una cosa relacionad­a amb la moda”, recorda. Es descriu com “al·lèrgica a l’autoritat” des de petita i nega que l’obsessioné­s tenir fortuna. “Només volia la llibertat que els diners represente­n per mi”.

Després de recalar a Londres i París, va aterrar a Nova York el 2014, on va forjar una personalit­at amb què va convèncer el més selecte de les finances a Manhattan per finançar un projecte megalòman de fundació (fallit) i la seva vida en hotels i restaurant­s de tupè i els seus viatges. La van detenir l’octubre del 2017.

Tot va començar com un fet curiós, la detenció d’“una d’aspirant a l’alta societat”, però un més. El 2018, un article de Jessica Pressler al New York Magazine, que va revelar totes les seves aventures i les seves connexions, es va fer viral i va donar un tomb a la narrativa.

El seu judici el va convertir en una passarel·la gràcies a la difusió dels seus vestits a Instragram, per al qual va comptar amb una mànager de vestuari. El jurat la va declarar culpable. La van condemnar el 2019 per

En espera de la seva expulsió, aquesta setmana va participar per telèfon en l’estrena d’una exposició

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain