La Vanguardia (Català-1ª edició)

La tornada del barcelonis­ta que no tenia por

El tècnic aspira a guanyar i convèncer sent fidel al seu estil

- A1A2S MART3

Actiu i competitiu per naturalesa, Xavi Hernández ha tingut la temptació més d’un cop d’ençà que va arribar a la banqueta blaugrana el 20 de novembre de calçar-se les botes i sortir a jugar. “Però això ara ja no em toca, ara he d’entrenar”, assenyalav­a l’egarenc entre rialles fa unes setmanes. Potser sigui pel seu passat com un dels vaixells insígnia del FC Barcelona o potser és per l’adrenalina que li recorre el cos per ser al capdavant del que per a ell és el millor club del món, Xavi és incapaç d’asseure’s a la banqueta. No s’hi ha assegut en cap dels 23 partits que fa que dirigeix el seu Barça encara que plogui o encara que es quedi sense veu com va passar a l’incombusti­ble camp del Galatasara­y. I no li ha anat malament: ja acumula onze partits consecutiu­s sense perdre.

Amb l’objectiu que en siguin més, Xavi tornarà avui per primera vegada com a tècnic al Santiago Bernabeu set anys i mig després de la seva última participac­ió a l’estadi madridista amb la pilota als peus. Xavi era la brúixola d’aquell Barcelona que va firmar nits èpiques al Bernabeu, entre les quals el 2-6. El 2 de maig del 2022 farà 13 anys d’aquella golejada històrica. Mai l’equip blaugrana no havia marcat tants gols a domicili en un clàssic. “Em quedo amb això, que guanyàvem jugant bé. Allò no era normal, és difícil que es torni a repetir”, va avisar el tècnic amb un punt de nostàlgia. Xavi, que va jugar 42 clàssics, 38 dels quals com a titular, tenia Messi i Iniesta de grans aliats. Amb tots dos va jugar 29 clàssics. Ara el tècnic ha trobat en Pedri el substitut perfecte d’Iniesta. Pel que fa a Messi, espera que tard o d’hora el club li faci un homenatge. “Messi s’ha guanyat tenir les portes obertes del Barça. Mentre jo en sigui l’entrenador, aquí com si vol venir cada dia a veure l’entrenamen­t”, va apuntar l’egarenc que, ara sí, té davanters per triar. Va alinear per primera vegada Ferran Torres en l’onze titular del clàssic de l’Aràbia Saudita en la semifinal de la Supercopa d’Espanya que va marcar un punt d’inflexió en el creixement de l’equip. Avui podrà disposar per primera vegada dels nouvinguts Aubameyang i Adama si ho vol.

La història de Xavi com a entrenador a casa del Madrid començarà avui amb l’objectiu de continuar creixent, guanyar punts i de pas trencar la ratxa de sis partits seguits del Barça sense guanyar el conjunt blanc. “Al Bernabeu cal ser valents”, va avisar el tècnic sense donar pistes del seu onze però assegurant que el seu Barça es voldrà apropiar de la pilota i administra­r el joc a través de la possessió. I tot i que veu els blancs favorits perquè així ho suggereix la classifica­ció de la Lliga amb 15 punts de diferència entre els blancs i els blaugrana, a Xavi ningú no li treu del cap que un mal resultat “no canviarà les meves bones sensacions, tot i que és evident que si guanyem, sortirem reforçats”, va assenyalar.

 ?? NRIC FONTC BERT    EFE ?? Xavi Hernández veu el Reial Madrid favorit
NRIC FONTC BERT EFE Xavi Hernández veu el Reial Madrid favorit

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain