La Vanguardia (Català-1ª edició)

Ingebrigts­en, en una final del 1.500 sense espanyols

-

manera com va la cursa, un suplici. En realitat, no n’hi queda cap altra en un gran campionat, ja que li falta una cinquena marxa, aquest accelerame­nt que tant premia d’altres, com Álvaro de Arriba, un altre magnífic dels 800 (quart ahir).

Doncs passa això: Arop arrenca i la resta el segueixen en la fila índia. I els números espanten, són de míting internacio­nal.

Passa els 200 amb 23s97, amb De Arriba al grup i Mariano García a la cua.

Qui veu la prova pensa que García té problemes, però tot canvia cent metres més tard, quan l’espanyol accelera i en un no res es col·loca segon, darrera d’Arop, després de passar els 400m amb 50s34.

El canvi de perspectiv­a és for

Tant Saúl Ordóñez (6è

■ en la seva sèrie, en 3m43s67) com Ignacio Fontes (3r, en 3m43s75) van caure de la final del 1.500 d’avui (18.35 h), en què hi haurà Jakob Ingebrigts­en, plusmarqui­sta mundial i campió olímpic, i Samuel Tefera, defensor del títol (2018). Per contra, Lorena Martín sí que disputarà la final del 800 femení (18.05 h). midable. Ara, Mariano García es mostra superb. Controla l’esquena d’Arop i veu la resta a través de les pantalles del pavelló. Demostra que domina l’escena: s’agrada, tal com s’havia agradat un mes i mig enrere, als Millrose Games, on havia firmat la millor marca mundial de l’any (1m45s12).

–Nova York m’atabala, amb dos dies de ser-hi ja no podia més, volia tornar al poble –explicava a Javier Sánchez, redactor d’El Mundo, en una entrevista.

Aguanta al canadenc i accelera en la contrarect­a, amb tots bloquejats, ell també, perquè l’esforç ha estat excessiu. L’última recta és agònica, però continua dret empenyent amb braços i cames, i també amb l’ànima. Guanya amb 1m46s20, quinze centèsimes per davant de Noah Kibet. ■

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain