La Vanguardia (Català-1ª edició)

Marc Márquez, líder de les caigudes

El pilot d’Honda cau dos cops a la Q1 i s’obliga a la remuntada

- G RA E L L E S D E S O R T I DA

“El que ha passat és que ho he intentat quan no es podia”. I així se’n va anar a terra dues vegades en els 15 minuts de la Q1: dues caigudes en revolts d’esquerres i amb la roda de davant. Marc Márquez no ha començat amb bon peu el GP d’Indonèsia, on és el líder de les caigudes, amb tres ensopegade­s aquest cap de setmana. Així doncs, el de Repsol Honda s’obliga avui (8 h, hora catalana) a la remuntada des del 14è lloc. La pole va ser per a un ressuscita­t Fabio Quartararo (Yamaha), amb ganes d’oblidar el fiasco de la primera cursa.

Les caigudes estan penalitzan­t Márquez. La que va tenir en el segon assaig de divendres el va condemnar a passar per la repesca, ja que en el lliure matinal, amb la pista semimullad­a, no va poder millorar. I així va sortir forçat a la Q1, en què “no estava preparat, no em sentia bé; però ho he intentat (va ser 5è) i no hi havia opció d’anar a la Q2”, admetia el de Cervera, que va acabar 15è amb problemes d’adherència amb la goma davantera, com Pol Espargaró (16è).

La sanció a Morbidelli permet Márquez avançar una posició a la graella, però l’envia a la zona bruta. Més risc. “Serà moment de fer una bona sortida, és molt difícil avançar i som al pitjor circuit per fer-ho, però ho intentarem”, deia el 93, que se sentia obligat a arriscar. “No puc tenir la mateixa paciència sortint el 14è; he d’atacar. Assumiré riscos, ja veurem si és massa o no, però necessito arriscar per acabar com a mínim en el ‘top 10’”.

A Moto3, el valencià Carlos Tatay (CFMoto) va fer la seva primera pole mundialist­a.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain