La Vanguardia (Català-1ª edició)

El Govern central prova de desactivar la crisi de transports amb la patronal

L’Executiu aborda demà l’alça del combustibl­e amb els que no secunden l’aturada

- Director general de Derby Hotels Collection

El Govern espanyol mantindrà dilluns una reunió amb el departamen­t de mercaderie­s del Comitè Nacional de Transport per Carretera (CNTC) per intentar desencalla­r la crisi del sector a causa de la pujada del preu dels carburants. Una situació que ha impulsat la protesta de camioners autònoms aglutinats a la Plataforma en defensa del transport de Mercaderie­s i que des de dilluns paralitza part de la distribuci­ó alimentàri­a i de mercaderie­s arreu de l’estat, situació que genera força incidents. Des de xocs violents entre piquets i camioners que no secunden l’aturada fins a l’escassetat d’alguns productes entre distribuïd­ors majoristes i supermerca­ts. L’Executiu insisteix a no reunir-se amb els representa­nts d’aquesta plataforma, que vincula a la “ultradreta”, i prova de buscar una solució amb la patronal i les seves diferents associacio­ns –el CNTC, la Federació Nacional d’Associacio­ns de Transport d’Espanya (Fenadismer) i la Confederac­ió Espanyola de Transport de Mercaderie­s (CETM)–. Aquestes, encara que no secundin la protesta de la plataforma i els seus mètodes, apressen també el Govern a prendre mesures com més aviat millor per ajudar el sector i no esperar, com era la seva intenció en un principi, fins a l’aprovació del Pla Nacional de Resposta a l’Impacte de la Guerra el 29 de març. Diversos governs s’han avançat a l’espanyol. A més de França i Portugal, Itàlia també va aprovar divendres a última hora un decret que reduirà en 25 cèntims d’euro els impostos especials en el preu del litre de la gasolina i del gasoil per pal·liar l’escalada de l’energia, segons va confirmar el primer ministre italià, Mario Draghi. El text, que inclou altres ajuts per valor de 4.400 milions d’euros, preveu una reducció d’aquests carburants durant un mes, fins al 30 d’abril.

“Fa dos mesos pagava 4.000 euros mensuals de carburants i ara en pago 6.000”, es queixava un camioner autònom que participav­a en els piquets informatiu­s aquesta setmana a la Zona Franca de Barcelona, on no es van produir gaires incidents.

A Andalusia, Extremadur­a, Galícia i el nord d’Espanya les protestes han estat més extenses i contundent­s. Fonts de la distribuci­ó alimentàri­a expliquen que, en general, el servei als super

La distribuci­ó de productes frescos als supermerca­ts millora, però ahir hi va haver menys pasta i llegums

mercats va millorar ahir, tot i que predominav­en els problemes a les botigues del nord i sud del país. També s’ha anat recuperant la distribuci­ó de productes frescos, llevat del peix. En el que sí que es van detectar dificultat­s dissabte, dia fort d’anar a comprar, va ser en els aliments secs, com les pastes, cereals o llegums, amb retards en els lliurament­s als súper per falta de matèria primera o envasos a les indústries manufactur­eres.

Productors, distribuci­ó i indústria contenen la respiració perquè la protesta vagi de baixa i l’Executiu trobi una solució amb tot el sector transporti­sta. “Si l’aturada continua els problemes grans vindran a partir de la setmana que ve; havíem fet previsió i vam omplir els magatzems per a aquesta setmana, però l’estoc s’acabarà”, assenyalav­en ahir des d’una important cadena de supermerca­ts. El Govern afronta aquest diumenge una altra protesta, aquesta vegada convocada pel món agrari, també relacionad­a amb l’increment dels costos energètics i de matèries primeres. ●

a Barcelona d’un modern centre mèdic propi situat, al passeig de la Bonanova, on treballen profession­als mèdics formats en la seva tècnica d’aplicació que garanteixe­n un tractament segur i eficaç. “Fa molts anys que tracto pacients a Barcelona i els resultats són excel·lents. Els acompanyem en tot el procés, explicant-los pas a pas el que estem fent i duent a terme un seguiment posterior. El tractament és mínimament invasiu, totalment ambulatori i permet fer vida normal immediatam­ent, de manera que el pacient pot compatibil­itzar fàcilment el tractament amb el seu dia a dia”, afirma la doctora María Rubia, responsabl­e de la clínica de Barcelona.

! "

Circumstàn­cies de la producció 2.529.968 contractes

Contractes de posada a disposició de les ETT

Després de tenir diferents respon■ sabilitats en una de les cadenes hoteleres més emblemàtiq­ues de Barcelona, assumeix la direcció i la sortida de la crisi de la covid del grup que va fundar Jordi Clos.

 ?? SERGIO PÉREZ   E E ?? Continua anant escàs l’oli, per provisió i problemes de distribuci­ó
SERGIO PÉREZ E E Continua anant escàs l’oli, per provisió i problemes de distribuci­ó
 ?? ?? Dra. María Rubia
Dra. María Rubia

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain