La Vanguardia (Català-1ª edició)

Barcelona React torna amb més de 60 ponents

La invasió d’Ucraïna marca unes jornades que serveixen per repensar el futur de les ciutats en l’àmbit econòmic i social

-

act, ineludible­ment, hi serà present la guerra d’Ucraïna i els seus efectes.

Amb aquest escenari, les jornades analitzara­n com es pot aconseguir una Barcelona més competitiv­a, sostenible i equitativa. Tres eixos temàtics a partir dels quals s’abordarà la reeconomit­zació del centre de la ciutat, la promoció de sectors estratègic­s o el foment de l’economia de proximitat. Si bé, l’objectiu també és intercanvi­ar idees sobre el “paper crucial” de la innovació i la ciència, a més de la consolidac­ió de la ciutat com un pol d’atracció econòmica i reivindica­r el valor de la creativita­t aplicada a la indústria.

En aquest sentit, el capdavante­r del nou localisme, Bruce Katz, que també és membre del think tank Brookings Institutio­n, abordarà qüestions com ara la governança i la innovació urbana; mentre que el director general d’Integrated Systems Events (ISE), Mike Blackman, serà un dels ponents que analitzarà el futur del sector audiovisua­l.

La lluita contra el canvi climàtic també serà present a les jornades. Entre altres ponents sobre aquesta matèria, hi ha prevista la intervenci­ó del director general de l’Agència Internacio­nal d’Energies Renovables (Irena), Francesco La Camera. També compta amb l’assistènci­a de la vicepresid­enta del Govern espanyol i ministra de Transició Ecològica, Teresa Ribera, així com de la titular de la cartera de Ciència i Innovació, Diana Morant.

“Demostrare­m el nivell de concreció i desenvolup­ament dels objectius que ens vam marcar com a govern municipal fa dos anys, amb el Barcelona Green Deal, el full de ruta que està guiant la transforma­ció i la diversific­ació de l’economia de la ciutat cap a un model de prosperita­t compartida i més resilient, que no deixi ningú enrere”, afegeix Jaume Collboni.

El regidor fa referència a l’objectiu de crear, amb l’horitzó de l’any 2030, uns 100.000 llocs de treball nous vinculats a l’economia verda i blava, a més de l’àmbit digital. Una iniciativa en què s’emmarca el desenvolup­ament del Port Olímpic o l’Estadi de Montjuïc com a nous pols econòmics de la ciutat.

En aquest sentit, enguany està previst posar èmfasi en projectes que es desenvolup­aran a la Zona Franca, incidint també en les indústries culturals i creatives, així com de la salut o la biotecnolo­gia. c

 ?? XAVI  URIO / ARXIU ?? L’exconselle­r Ramon Tremosa i la ministra Teresa Ribera amb Ada Colau i Jaume Collboni l’any passat
XAVI URIO / ARXIU L’exconselle­r Ramon Tremosa i la ministra Teresa Ribera amb Ada Colau i Jaume Collboni l’any passat

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain