La Vanguardia (Català-1ª edició)

L’Ajuntament gasta 108,5 milions d’euros per comprar patrimoni

-

Durant l’any 2021 l’Ajuntament de Barcelona va voler mantenir la seva capacitat inversora i això va fer que, mentre hi havia obres que potser no avançaven tan ràpid com podrien avançar per la pandèmia, perquè els diners no es quedessin a la caixa, va optar per comprar patrimoni. Això va fer que l’any passat gastés 108,5 milions en adquisicio­ns que, expliquen fonts municipals, volen ampliar el parc d’habitatge, però també generar activitat econòmica.

Així, l’Ajuntament va adquirir, per exemple, uns 55 locals comercials, que s’acabaran adjudicant a un preu de lloguer protegit. A més, l’executiu local també va adquirir un total de 13 finques singulars i un nombre igual d’edificis sencers, que acumulen uns 369 habitatges, situats en diferents punts de la ciutat i que busquen augmentar el nombre de pisos socials en poder de l’Ajuntament.

“S’ha incrementa­t la borsa d’habitatge públic en un dels barris on és més difícil construir”, explica el tinent d’alcalde de Pressupost­os, Jordi Martí, davant el fet que el nombre més alt d’edificis d’habitatges comprats hagin estat a l’Eixample: un total de cinc. El segueix Nou Barris amb quatre.

Pel que respecta a edificis singulars, el consistori va adquirir el Gimnàs Sant Pau, la seu Editorial Gustavo Gili, però també l’emblemàtic El Molino, que pròximamen­t sortirà a concurs i s’adjudicarà a una entitat o empresa que presenti un projecte sostenible. També es va comprar la Casa Tosquella a Sarrià-Sant Gervasi.

Per al 2022 l’Ajuntament preveu gastar uns 55 milions d’euros a comprar patrimoni, tot i que no es descarta que el pressupost pugui créixer. D’aquesta quantitat, la idea és fer servir uns 40 milions d’euros a comprar habitatge, i la resta, a baixos comercials. Per contra, no es té pensat posar més diners en l’adquisició d’edificis singulars, si més no de moment. c

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain