La Vanguardia (Català-1ª edició)

“M’encanta la idea d’un adult que aprèn coses per primer cop”

Daisy Haggard Creadora i protagonis­ta de ‘Back to life’ (Cosmo)

-

Volia parlar de les dificultat­s que comporten la reinserció i començar de zero, o era només un punt de partida per desenvolup­ar més trames?

No penso ni escric de manera científica. Crec que sembro algunes llavors i alguns personatge­s i després tot evoluciona. Òbviament la sèrie tracta sobre la redempció i el perdó. I a més adoro els desvalguts. M’encanta la idea d’un adult principian­t, d’algú que està aprenent coses per primer cop. I també que hi haen tots els que l’envolten.

Li agrada l’efecte papallona?

Exactament. Passa una cosa que causa drama i dolor i que després té efecte en la vida de tots, tant en la dels pares de la víctima com en els de la responsabl­e de la mort.

La sèrie presenta la mentida com una cosa negativa, però també com una manera d’evitar que els éssers estimats pateixin dolor. Què en pensa?

No puc mentir, així que no menteixo. Si menteixo, em poso tan vermella... És horrible! No em menteixo ni a mi mateixa, però crec que és veritat, que si menteixes, ha de ser per la millor raó possible i espero que la sèrie sigui exemple d’això.

Back to life és divertida però també té escenes dures emocionals. Com pot fer que tota aquesta culpa i dolor encaixin en una comèdia en termes de guió i interpreta­ció?

Quan escrivia amb la coguionist­a Laura Solon, de sobte sentíem que un moment anava massa lluny en un sentit. És bastant instintiu. Llavors pensàvem que necessitàv­em una broma per alleugerir aquell moment i evitar ser massa sentimenta­ls. I pel que fa a actuar, soc bastant emocional, sempre estic a punt del riure o el plor, així que aquesta fluïdesa entre diversió i tristor forma part de mi. Que les coses siguin alhora divertides i tristes em sembla encertat, perquè això és la vida”

Quins avantatges i desavantat­ges té ser creadora i protagonis­ta en la mateixa sèrie?

Realment em va encantar perquè et dona més feina però també pots dir que rodarem a prop de casa meva per poder estar amb els meus fills a l’hora de ficar-los al llit. I ho vaig fer! (rialles). A més pots crear un ambient de feina agradable perquè ets l’amfitriona, cosa que em va agradar molt perquè crec que la feina ha de ser divertida, que no s’ha de portar les persones a un punt de bogeria i que cal respectar la seva vida casolana. M’agrada tenir una mica de poder en aquest sentit per provar d’assegurar-me que tots els que treballen tinguin un gran dia. c

 ?? AMY SUSSMAN / GETTY ?? L’actriu durant la presentaci­ó de la sèrie
AMY SUSSMAN / GETTY L’actriu durant la presentaci­ó de la sèrie

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain