La Vanguardia (Català-1ª edició)

Vins per telèfon

Cellers Maset s’ha convertit en líder en la venda a domicili

- RAMON FRANCÀS

Els orígens vitiviníco­les de Maset del Lleó es remunten a l’any 1777, quan les terres del Maset del Lleó eren feu de l’abadia de Montserrat i la família Massana, avui propietàri­a, n’havia de pagar tributs per treballar-les. Nascuts al cor del Penedès i acumulant ja deu generacion­s de la família Massana elaborant vins i caves, Cellers Maset s’ha convertit en líder en la venda de vins i caves a domicili a l’Estat espanyol amb una producció anual de 3,8 milions d’ampolles.

La història de l’actual celler es remunta al 1958, quan Ton Massana, avi de l’actual propietari, compra un camió i comença a vendre verdures, fruita i vins del Penedès a Barcelona, directamen­t a casa del client. A principis dels vuitanta del segle passat la família s’especialit­za en la venda de vins i caves. “Aquest petit negoci es veu reforçat per la ràpida democratit­zació de la telefonia fixa, fet que va permetre oferir un millor servei de venda i postvenda al client”, explica el seu director general i propietari, Marc Massana Esteve.

Amb cellers propis al Penedès i a La Rioja, i amb una flota de més de 150 vehicles refrigerat­s per al lliurament de les comandes a domicili, Cellers Maset comerciali­tza més de 70 referèncie­s en catàleg per telèfon a la seva pàgina web i a les seves botigues de La Granada, Barcelona, Santander i

Madrid. Ofereixen vins emparats per les DO Cava, Penedès, Catalunya, Priorat, Rioja, Rías Baixas, Montilla Moriles i Ribera del Duero, com també per la IGP Vino de la Tierra de Castilla. També elaboren cerveses, un vermut, olis i vins sense DO. Cellers Maset, que acaba d’entrar a formar part de la patronal Associació Vinícola Catalana, va tancar el darrer exercici amb una facturació de 27 milions d’euros, un 8% més que l’any anterior. Un 97% de les seves vendes es concentra a Espanya, i un 3% restant a Alemanya. De fet, l’èxit del seu singular model de negoci els va portar a expandir-se a Alemanya l’any 2001 (Maset Wines).

En l’actualitat el celler té a Espanya 35 delegacion­s comercials i 24 centres logístics, repartits per les principals capitals de província. Cada delegació comercial la forma un petit equip d’assessores vinícoles que ajuden a escollir els productes. Aquest desplegame­nt els ha permès oferir “un servei de proximitat i de marcat tracte familiar” a més de 150.000 clients.

Massana explica que l’elaboració del vi “ha d’anar acompanyad­a d’una activitat humana sensible amb l’entorn, minimitzan­t la petjada de carboni des del celler fins al client final”. Han volgut donar exemple reduint el gruix de les ampolles, estalviant tones de vidre a l’any, i fent servir paper reciclat en totes les seves publicacio­ns. A més, han fet una prova pilot a Barcelona i Madrid per a conèixer la viabilitat de fer servir només vehicles elèctrics per fer el servei de lliurament a domicili. c

La companyia vitiviníco­la factura 27 milions d’euros, amb 3,8 milions d’ampolles

 ?? MASET ?? El director general i propietari de Cellers Maset, Marc Massana Esteve
MASET El director general i propietari de Cellers Maset, Marc Massana Esteve

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain