La Vanguardia (Català-1ª edició)

L’Ajuntament s’obre a modificar l’ordenança

-

Els tallers van ser un altre dels col·lectius que van impugnar la ZBE. Celebren que el TSJC reconegui que hi ha alternativ­es diferents al desballest­ament del vehicle. “El tribunal té en compte que es pot preveure l’existència de transforma­cions tecnològiq­ues que hi pugui haver al mercat i que permetin condiciona­r el cotxe i fer-lo menys contaminan­t”, diu David Casas, secretari general del Gremi de Tallers.

Les famílies nombroses (Fanoc) també es van veure afectades per la ZBE, i han guanyat la batalla judicial. “No tothom es pot comprar un vehicle nou, i menys una família nombrosa; hi ha gent que s’ho està passant realment malament”, lamenta Raúl Sánchez, president de la Fanoc.

En espera de novetats judicials, l’Ajuntament té previst mantenir les restriccio­ns vigents, encara que obre la porta a introduir canvis en la normativa sempre que sigui per reforçar-la, segons va explicar la tinenta d’alcaldia d’Urbanisme i Mobilitat, Janet Sanz, en una entrevista a RAC1. “És molt estrany que el dret a la salut no sigui la prioritat de la sentència. Va a contracorr­ent, contra el que diuen l’OMS, la Unió Europea i el món científic”, va lamentar Sanz, que va remarcar també el consens al voltant de les restriccio­ns, amb la implicació dels ajuntament­s limítrofs, l’Àrea Metropolit­ana de Barcelona (AMB) i la Generalita­t. En el mateix sentit, la portaveu del Govern, Patrícia Plaja, va defensar la ZBE com una “eina positiva i necessària”.

Mentrestan­t, les crítiques unànimes al govern municipal per part de l’oposició es van agreujar. ERC va qualificar l’ordenança suspesa judicialme­nt de “nyap amb conseqüènc­ies” i va advertir de la paràlisi en què poden entrar les restriccio­ns com ja li va passar a l’Ajuntament amb el pla d’allotjamen­ts turístics Peuat. El grup municipal de Junts per Catalunya va recordar que moltes de les qüestions respostes pel jutge van ser al·legacions rebutjades en el debat polític del 2019. Al plenari d’aquest divendres tota l’oposició demanarà al govern que doni més explicacio­ns. ●

L’oposició qualifica de “nyap” l’ordenança suspesa i demana més explicacio­ns al govern municipal

 ?? ÀLEX GARCIA/ARXIU ?? Manifestac­ió en contra de la zona de baixes emissions el febrer del 2020
ÀLEX GARCIA/ARXIU Manifestac­ió en contra de la zona de baixes emissions el febrer del 2020

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain