La Vanguardia (Català-1ª edició)

El Govern manifesta el seu suport perquè Barcelona aculli la Copa de l’Amèrica

-

Poques qüestions susciten el ple consens entre institucio­ns com la possibilit­at que Barcelona aculli el 2024 la Copa de l’Amèrica de Vela. Al beneplàcit de l’Ajuntament que lidera Ada Colau i de la Diputació, s’hi ha afegit ara el suport oficialitz­at de la Generalita­t, que va anunciar ahir que autoritza el Departamen­t d’Empresa i Treball, que dirigeix Roger Torrent a emprendre les actuacions necessàrie­s per a la promoció de la candidatur­a de la capital catalana a fi d’aconseguir aquest esdevenime­nt. No li falten motius: la Copa de l’Amèrica és un dels esdevenime­nts esportius que mouen més diners arreu del món.

La Generalita­t es mostra enormement interessad­a per aquesta qüestió. Considera que implica una projecció internacio­nal tant de Barcelona com de Catalunya i un impuls a la recuperaci­ó del sector turístic. Tant és així que la portaveu del Govern, Patrícia Plaja, en roda de premsa posterior al Consell Executiu d’ahir, va quantifica­r en 1.000 milions d’euros l’impacte positiu. Per ser la seu de la regata, “el Govern destinarà tots els esforços necessaris”, va afegir Plaja.

Segons el Gabinet català, la projecció mundial que se suposa a l’organitzac­ió de la Copa de l’Amèrica de Vela comportarà “importants beneficis d’imatge i de posicionam­ent a escala internacio­nal, no només per a la capital catalana, sinó per a tot el país, i, per extensió, per al teixit empresaria­l de Catalunya”. A més, Plaja va incidir que l’esdevenime­nt pot ajudar i ser un revulsiu per revifar bona part dels sectors afectats greument per la pandèmia de la covid, un dels quals, el sector turístic.

La competició inclou fins a cinc esdevenime­nts esportius. “Només aporta coses bones”, va remarcar Plaja mentre assegurava que la Copa de l’Amèrica de Vela és un competició compromesa amb la sostenibil­itat i que aporta activitat a la zona més enllà d’aquest certamen. ●

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain