La Vanguardia (Català-1ª edició)

Tarragona remodela la façana marítima del barri de pescadors

Les obres, de més d’un milió d’euros, milloraran el pantalà, el passeig marítim i el pont de la Petxina

-

El barri de pescadors, l’històric Serrallo, segueix amb el seu pla per continuar renovant el front marítim, una de les cares més emblemàtiq­ues i atractives de la Tarragona que mira cap al mar. El port va presentar ahir l’última actuació de remodelaci­ó, amb un cost d’1,1 milió d’euros, per fer el passeig marítim i el pantalà més confortabl­es i agradables.

Les obres estaran acabades, si es compleix amb el que està previst, durant els mesos d’estiu, en diferents fases, quan el Serrallo rep més visitants coincidint amb el moment fort de la temporada turística. El barri de pescadors concentra molts dels restaurant­s més populars de la ciutat. El Serrallo és també el barri on s’han criat generacion­s senceres de pescadors. “Moltes de les millores són una petició dels veïns, cosa que demostra la sensibilit­at del port amb el barri”, va destacar David Martín, president de l’Associació de Veïns del Serrallo.

La primera actuació renovarà el pantalà (415.000 euros), amb una longitud de més de 80 metres. Es reformarà tota l’estructura, molt degradada.

Al passeig marítim, una zona molt transitada i exposada al sol, s’hi instal·laran vuit grans pèrgoles de fusta i es plantaran arbres per poder tenir espais amb ombres. “És una de les peticions principals que ens feien els veïns”, va explicar Josep Maria Cruset, president del port de Tarragona. Les pèrgoles seran mòbils i la intervenci­ó tindrà un cost de mig milió. En aquest cas, les obres estaran acabades a finals d’agost.

També es farà una actuació de millora a l’àrea de jocs infantils, als parcs situats al davant del Tinglado 4 del Moll de Costa. S’instal·laran grans tendals amb el mateix objectiu, disposar d’espais d’ombra, pensant sobretot en els mesos de calor. El port calcula que es cobrirà la meitat de tota la superfície de les dues zones de jocs.

L’última actuació, que no estarà a punt fins a finals d’estiu, servirà per restaurar l’entorn del pont de la Petxina. És un dels accessos més emprats per accedir fins al barri de pescadors, ja sigui a peu o en vehicle, des del carrer Pere Martell, venint des del centre, i les Torres Jordi.

Gràcies a una inversió global de 100.000 euros, s’encarregar­an nous murals. El seu contingut es consensuar­à amb els ve

El Serrallo concentra la identitat marinera i part de l’oferta gastronòmi­ca més popular de la ciutat

ïns del Serrallo. “Permetran recuperar la identitat del barri en aquestes parets, amb un art que ja s’està escampant per tot el barri”, va destacar Cruset.

Els últims anys s’han pintat diversos murals amb la mateixa finalitat al barri marítim. Paral·lelament, es renovarà la il·luminació de tota la zona d’accés, vora el pont de la Petxina. S’espera que estigui acabat a finals d’estiu. Un dels objectius de fons és continuar recuperant a poc a poc la memòria del barri mariner de Tarragona. ●

 ?? XAVI JURIO / PORT DE TARRAGO A ?? El passeig marítim del Serrallo amb el pantalà, ahir, i una imatge virtual de com quedarà l’espai quan sigui reformat
XAVI JURIO / PORT DE TARRAGO A El passeig marítim del Serrallo amb el pantalà, ahir, i una imatge virtual de com quedarà l’espai quan sigui reformat
 ?? ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain