La Vanguardia (Català-1ª edició)

John Travolta, pilot d’alta volada

L’actor obté la llicència per portar un Boeing 737 d’aerolínies comercials

- BEGOÑA CORZO SUÁREZ

Pilotar avions sempre ha estat un plaer per a John Travolta, que fins i tot té una pista privada per a les seves aeronaus a la casa de Florida. “L’aviació sempre m’ha tret de conflictes i de qualsevol tristesa”, ha dit. Ara té un altre motiu d’orgull i alegria, ja que acaba d’obtenir, als 68 anys, la llicència per pilotar un Boeing 737.

“Un moment de molt orgull en la meva història de l’aviació. Per afegir a les meves llicències 747 i 707, acabo de rebre la 737, i ho vull compartir amb vosaltres”, explica l’estrella de Grease en un vídeo al seu Instagram. Els seus amics es van afanyar a felicitar-lo, com el rocker de Mötley Crüe Tommy Lee, que escrivia: “Ben fet, capità”. Ara l’actor ja podrà pilotar la seva última adquisició, ja que precisamen­t va comprar aquest model d’avió comercial, en versió executiva, el 2019.

Travolta, que va aprendre a pilotar un avió quan tenia només 15 anys, va rebre la primera llicència per volar el 1978. “Miro l’horari i el fullet d’una aerolínia i m’animo”, ha assenyalat. L’estrella té almenys set avions, incloent-hi un Boeing 707, un Bombardier Challenger 601, un Boeing 727 i tres jets Gulfstream. A més a més, l’actor de Pulp fiction és ambaixador de la companyia aeronàutic­a australian­a Qantas des del 2002.

La difunta esposa de Travolta, Kelly Preston, que va morir el 2020, explicava a The Telegraph que ella i el seu marit viatjaven “contínuame­nt” i que la casa d’Ocala, al nord de Florida, tenia pista d’aterratge i espai per estacionar els avions. “No em poso mai nerviosa quan en John pilota perquè està tranquil en qualsevol situació i pot gestionar la pressió. Ens ha portat per tot el món. Rússia, Sud-àfrica, Austràlia, Tahití, el Regne Unit, els Estats Units i l’Extrem Orient”, deia la també actriu.

L’intèrpret s’estima tant els avions que el seu fill gran, que va morir el 2009, es deia Jett. I volar està fins i tot per sobre de la seva carrera: “Una vegada vaig rebutjar un paper perquè coincidia amb un entrenamen­t per millorar com a pilot. Era a Oficial i cavaller. Em va saber una mica de greu, perquè l’havien escrit per a mi, però realment volia anar a l’escola d’aviació”, explicava fa uns quants anys sobre el film que va consagrar Richard Gere el 1982.

“Part dels xecs que vaig cobrar com a actor van ser per pagar les lliçons de vol”, confessava el 2007, quan es postulava com a pilot oficial per a la gira de les Spice Girls.

Des que va morir la seva esposa, Travolta es dedica completame­nt a criar els seus dos fills: Ella (21) i Benjamin (11). Els seus darrers treballs han estat les pel·lícules Trading paint i The fanatic, totes dues del 2019, i la sèrie Die Hart, del 2020. Aquest any s’estrenaria Paradise City, film en què comparteix cartell amb Bruce Willis i Stephen Dorff. ●

L’intèrpret té almenys set aeronaus a la casa de Florida, que disposa de pista d’aterratge

 ?? TN TAGRAM ?? Feliç pe  l’  i
!ohn Travolta, que va aprendre a volar amb 15 anys, mostra en un vídeo al seu Instagram el 737 que es va comprar el 2019 " que ara podr# p"lotar
TN TAGRAM Feliç pe l’ i !ohn Travolta, que va aprendre a volar amb 15 anys, mostra en un vídeo al seu Instagram el 737 que es va comprar el 2019 " que ara podr# p"lotar

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain