La Vanguardia (Català-1ª edició)

Nova programaci­ó del Centre Obert d’Arquitectu­ra

Exposicion­s d’arquitecte­s argentins i dels fons Higueras i Català-Roca

-

El Col·legi d’Arquitecte­s de Catalunya (COAC) va crear a l’octubre el Centre Obert d’Arquitectu­ra com un nou espai de coneixemen­t i cultura amb activitats descentral­itzades a les seves onze seus, i ara acaba de presentar la nova programaci­ó primavera-estiu del 2022. Aquesta mateixa setmana ha obert l’exposició El material d’allò construït. Col·leccions argentina i catalana; a finals de maig obrirà una retrospect­iva sobre els fons de l’arquitecte madrileny Fernando Higueras; al juliol, una exposició que estudiarà les tipologies climàtique­s en l’arquitectu­ra ( Clima, arquitectu­ra, cos, plaer), i a l’octubre, la mostra Arquitectu­res sense pedigrí, amb fotos de Francesc Català-Roca, totes quatre a Barcelona.

Assumpció Puig, degana del COAC, i Josep Ferrando, director del Centre Obert, van presentar ahir la programaci­ó a la seu de Barcelona, actualment immersa en unes obres de reforma que inclouen la restauraci­ó dels tres frisos de la façana. També es va anunciar per al 2023, coincidint amb el 50è aniversari de la mort de l’artista malagueny, una exposició que explicarà el procés de creació dels frisos el 1962, amb el treball de l’artista noruec Carl Nesjar sobre formigó a partir dels esbossos de Picasso, i els treballs actuals de restauraci­ó.

Fora de Barcelona s’han programat diferents activitats, entre les quals destaquen la instal·lació efímera Escenograf­ia del ‘Poema de l’Home’, de Guillem Viladot, a càrrec de Jaume Farreny, al claustre de la Seu Vella de Lleida (a partir del 28 d’abril); la conferènci­a que el despatx Barozzi Veiga oferirà a la seu de Tarragona (21 d’abril); el cicle Escenaris arquitectò­nics: la Casa Masó en 4 actes, a càrrec de quatre prestigios­os arquitecte­s, a Girona; l’exposició de les obres premiades en la 24a edició dels premis d’Arquitectu­ra de les Comarques de Girona (a partir del 27 de maig); una nova edició de l’Arquitecto­ur de la Garrotxa per recórrer el patrimoni industrial d’Olot; i la mostra itinerant de projectes de la XII Biennal Alejandro de la Sota, a Cambrils.

Moisés Puente, director de la Biblioteca i Arxiu Històric del COAC, va explicar que un altre dels objectius és difondre els 180.000 llibres de la biblioteca a través de l’Unboxing the library, una activitat que vol donar a conèixer publicacio­ns a través de la mirada d’experts. La primera sessió, a càrrec d’Igor Urdampille­ta, selecciona­rà obres sobre l’arquitectu­ra japonesa. ●

El 2023 es farà una exposició sobre els frisos de Picasso a la seu de Barcelona, ara en restauraci­ó

 ?? FUNDACIÓN FERNANDO HIGUERAS ?? Residència d’artistes dissenyada per l’arquitecte Fernando Higueras
FUNDACIÓN FERNANDO HIGUERAS Residència d’artistes dissenyada per l’arquitecte Fernando Higueras

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain