La Vanguardia (Català-1ª edició)

Espanya es retroba amb el Mundial de Qatar ja a l’horitzó

-

Somriures contra el fred. Més de quatre mesos i mig després d’aquell gol de Morata a La Cartuja que va certificar el passaport per al Mundial, la selecció espanyola va tornar ahir a reunir-se a Las Rozas, on a la tarda va fer el primer entrenamen­t d’aquesta concentrac­ió entre la il·lusió i un temps poc amigable.

Es va veure especialme­nt content Luis Enrique, que va començar a preparar els dos amistosos anotats al calendari de la roja en aquesta aturada davant Albània a Cornellà (dissabte 26) i davant Islàndia a Riazor (dimarts 29). Però a ningú no se li escapa, amb els futboliste­s al capdavant, que al fons de tota la feina ja es veu Qatar i una lluita titànica –i apassionan­t– per ficar-se en la llista definitiva del selecciona­dor.

Aquesta batalla va començar ja ahir a Las Rozas per a la segona unitat de la selecció, havent demostrat Luis Enrique que és fidel als seus futboliste­s de confiança més enllà del seu estat de forma.

Va destacar la presència de David Raya, el sorprenent fitxatge de l’asturià per a aquesta aturada. El porter del Brentford va ser l’únic debutant que va trepitjar el camp número u de la ciutat esportiva de la Federació. Dels 23 convocats tan sols

Koke no va comparèixe­r en públic, i es va quedar a fer tractament, més per descans a causa del sobrecarre­gat calendari que una altra cosa.

El que sí que ho va fer va ser Pedri González, amb uns galons que sembla que augmenten amb Espanya al mateix ritme que amb el Barça, mèrits guanyats tots sempre sobre el terreny de joc. De moment, Luis Enrique va optar per atorgar-li el sempre significat­iu dorsal ‘10’ per a aquests dos amistosos, en un gest que diu molt sense paraules. La pilota és de Pedri. ●

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain