La Vanguardia (Català-1ª edició)

Nadal, obligat a parar

El jugador mallorquí s’estarà entre quatre i sis setmanes de baixa per una fissura costal i es complica la participac­ió en un Godó amb grans noms

-

La temporada de terra es complica per a Rafael Nadal. El mallorquí va acabar la final d’Indian Wells amb unes fortes molèsties al pit que ahir es van confirmar en una lesió que l’apartarà de les pistes entre quatre i sis setmanes. Per tant, el número 3 del món es perd el Masters 1000 de Montecarlo i és seriós dubte per al Godó, que es disputarà a les pistes de l’RCT Barcelona-1899 entre el 16 i el 24 d’abril.

“No són bones notícies i no m’esperava això”, va expressar un Nadal contrariat a través d’un comunicat. “Estic enfonsat i trist perquè després de l’inici de temporada que he tingut tan bo, arribava a una part molt important de l’any amb molt bones sensacions i bons resultats”. Fins a la seva derrota a Indian Wells contra Taylor Fritz, Nadal havia acumulat 20 victòries consecutiv­es, cosa que li havia permès guanyar l’Open d’Austràlia i l’Obert Mexicà. “Sempre he tingut aquest esperit de lluita i superació i el que sí que faré és tenir paciència i treballar de valent després de la recuperaci­ó”, va assegurar.

Les proves que li va fer l’equip mèdic del doctor Ángel Ruiz-Cotorro un cop va arribar a Barcelona van confirmar “una fissura d’estrès del tercer arc costal esquerre. El temps estimat per a la seva tornada a l’activitat esportiva és de quatre a sis setmanes”, va dir el comunicat. Al temps de recuperaci­ó anunciat s’hi unirà el lògic de rodatge per recuperar la forma.

Fins a última hora no es podrà saber si Nadal participa en el Trofeu Godó, un dels seus tornejos fetitxe, en què ha guanyat 12 vegades i que ahir va fer pública la llista de jugadors que hi participar­an aquest any. Carlos Alcaraz (16) i el grec Stéfanos Tsitsipàs (5) seran, amb el mallorquí si finalment hi participa, les grans estrelles d’un Barcelona Open Banc Sabadell

Trofeu Comte de Godó, que comptarà amb dos top ten més, Casper Ruud (8) i el polonès Hubert Hurkacz (10), i dotze jugadors classifica­ts entre els 20 millors del rànquing mundial. Un cartell immillorab­le.

Quan falten quatre setmanes perquè comenci, el seu director esportiu, David Ferrer, va fer oficial la llista. “Tsitsipàs és un jugador que connecta molt amb el públic, que ja va jugar la final de l’any passat i que ens alegra que torni, Ruud ve de fer un any increïble i Hurkacz és el campió vigent de Miami”, va destacar. La resta de jugadors classifica­ts entre els 20 primers de l’ATP són l’italià Yannik Sinner (11), fins fa poc top ten, el britànic Cameron Norrie (12), el canadenc Denis Shapovalov (14), l’argentí Diego Schawartzm­an (15), els espanyols Carlos Alcaraz (16), Roberto Bautista (17) i Pablo Carreño (19) i el georgià Nikoloz Bassilaixv­ili (20).

D’entre ells, en destaca Alcaraz, que als 18 anys s’ha convertit en la nova sensació del circuit, després d’estar a prop de derrotar Nadal a les semifinals d’Indian Wells. “En Carlos és el

Estic enfonsat i trist, no m’esperava això; tindré paciència i treballaré de valent” Rafael Nadal

jugador revelació de la temporada. Ja és a prop del top ten. I estic d’acord amb en Rafa que, com ho va ser ell, és un jugador molt madur per a la seva edat, però no m’agrada comparar. Rafa Nadal és el millor de la història i Carlos Alcaraz ha de fer el seu camí. La comparació no li farà bé”, va opinar Ferrer.

Això sí, el director del Godó veu Alcaraz “entre els candidats” per emportar-se la victòria final a Barcelona. “Ja va guanyar un Open 500 com el de Rio de Janeiro, així doncs, no li vindria de nou guanyar un torneig d’aquesta categoria com el nostre”, va recordar. ●

 ?? AL /G BLar/  / GL    G  G ?? Rafa Nadal es perdrà per lesió el Masters 1000 de Montecarlo
AL /G BLar/ / GL G G Rafa Nadal es perdrà per lesió el Masters 1000 de Montecarlo

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain