La Vanguardia (Català-1ª edició)

El Barça guanya a Berlín i ja albira el primer lloc

Els blaugrana van desactivar la hiperactiv­itat de l’Alba brillantme­nt

- LUIS BUXERES

Reduït el calendari sense equips russos, tres partits separen el Barça de la conclusió de la fase regular de l’Eurolliga. Una recta final que els de Jasikevici­us afronten amb la tranquil·litat d’haver dominat aquest primer tram de curs europeu amb mà de ferro i tocant ja amb els dits el primer lloc final, que (en teoria) els atorga un encreuamen­t més assequible, una falsa veritat en una competició tan exigent com és aquesta Eurolliga.

De moment, no li queda cap més opció al Barça que assegurar aquest primer lloc i no especular, tasca que sembla que tenen ben lligada els blaugrana després de firmar una més que bona victòria ahir davant el sempre combatiu Alba Berlín i deixar ja el segon classifica­t a dues victòries de diferència després de la derrota del Reial Madrid al Sinan Erdem.

El Barça acumula una trajectòri­a ascendent als últims partits superada ja la petita sotragada que va travessar després de guanyar la Copa del Rei a Granada. Va patir aquesta millora l’Alba d’Israel González, a qui l’eliminació dels equips russos havia obert una escletxa per colar-se entre els vuit primers. Però aquest Barça no fa presoners i torna a ser una màquina greixada, amb l’objectiu entre cella i cella de trencar el malefici europeu.

L’ahir MVP Mirotic s’ha posat altre cop al volant, però són els dels blaugrana exercicis col·lectius, amb totes les peces ben afinades. Entre ells també hi ha Smits, encertat altre cop contra l’Alba, cridat a files sota el cèrcol davant l’absència de Sanli. També Abrines va aportar, confirmant que la seva lesió comença a ser un vague record. Va anotar 8 punts seguits al segon quart que van avortar de cop una de les moltes reaccions dels alemanys.

No va ser fins al tercer parcial, de tota manera, quan el Barça va amarrar gairebé definitiva­ment el triomf amb minuts de bàsquet per emmarcar que van culminar amb un triple de Mirotic per a un rotund 51-73 (minut 29). Es va regirar una última vegada l’Alba després de l’increïble triple de Blatt però llavors va aparèixer Kuric –interminab­le el ventall blaugrana de recursos– per silenciar el Max Schmeling Hall, rubricar un excels 14/23 en triples i assenyalar el camí del primer lloc. ●

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain