La Vanguardia (Català-1ª edició)

Amarga victòria del BikeExchan­ge, que cedeix el liderat a Hvideberg

Simon Yates perd 33s abans de la muntanya

-

No hi ha dia tranquil a la Volta a Catalunya, com no hi ha etapa rodona ni celebració completa. Ni tan sols per al guanyador i el seu equip. El BikeExchan­ge va vèncer a Perpinyà, la segona etapa per a ells (dues de dues), però va perdre gran part de les opcions de guanyar la general. Dolça derrota o amarga victòria? D’acord amb com ho van celebrar a la meta ho van considerar un triomf.

El jove Kaden Groves va aixecar un braç a l’ajustat esprint amb Bauhaus (Bahrain) i el líder, Michael Matthews, que va treballar com a llançador, ho va celebrar com si hagués guanyat ell, com el dia abans a Sant Feliu de Guíxols. Tot i això, Matthews va saber que, per les bonificaci­ons, el mallot de líder volava de la seva esquena al cos de Hvideberg (DSM). No va ser l’únic contratemp­s per al BikeExchan­ge. Simon Yates, afectat per una caiguda quan faltaven 16 km, va arribar tallat i cedint 33 segons que poden ser valuosíssi­ms en la lluita per la Volta, just ara que arriba la muntanya.

El britànic era un dels favorits i el BikeExchan­ge va fer tot el que va poder per provar de reintegrar Yates. Van despenjar quatre ciclistes perquè intentessi­n fer-lo enllaçar amb el grup principal. No hi va haver manera. El vent va fer la seva aparició, hi va haver ventalls i una altra caiguda va tallar encara més el pilot.

Jumbo i Movistar van ser dels més interessat­s que el ritme ja no parés i que només un grup de 50 unitats entrés en el mateix temps del vencedor. Sí que era allà el noruec Jonas Iversby Hvideberg, un dels tres aventurers de la jornada. En els esprints de Llançà i Port de la Selva, on va agafar 5 segons, el ciclista del DSM va passar a ser el primer en detriment de Matthews.

Carlos Rodríguez va ser un altre dels que van arribar despenjats a la meta, amb un mig minut perdut, per una inoportuna punxada. L’Ineos va perdre Richie Porte, segon el 2021, per malaltia.

D’altra banda, el Barhain va informar que Sonny Colbrelli no té “funcions vitals compromese­s” després de l’aturada cardioresp­iratòria de dilluns a la meta. L’italià està “estable i conscient” al Doctor Trueta de Girona. ●

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain