La Vanguardia (Català-1ª edició)

Nani Roma, operat d’un càncer a la bufeta

-

El pilot de ral·li-raids Joan Nani Roma ha estat intervingu­t d’urgència d’un tumor cancerigen a la bufeta urinària, “tractable i amb bon pronòstic”. El guanyador del ral·li Dakar en motos (2004) i en cotxes (2014) els pròxims dies començarà un tractament de quimioterà­pia a l’hospital del Vall d’Hebron que durarà uns dos mesos.

En conversa amb aquest diari, Nani Roma, de 50 anys, comentava que estava “bé i animat” després de l’operació, que va ser l’11 de març, i amb ganes de superar” una malaltia “inusual per a la meva condició física i la meva edat”, assenyalav­a. “Per a mi això és una altra competició, em prepararé físicament al màxim, amb un programa d’entrenamen­t i nutrició per mantenir la força i la motivació durant aquest període, i arribar com més fort millor a la pròxima operació”, deia el pilot, que ja ha començat a preparar-se amb els metges del CAR de Sant Cugat i amb el seu entrenador Lluís Capdevila. “Després d’enfrontar-me a molts reptes, ara m’he de centrar en el més important de tots”.

Nani va ser intervingu­t l’11 de març a l’hospital Universita­ri Dexeus de Barcelona. Li van detectar el tumor en una revisió d’urgència després de notar “un mal d’esquena inusual”; pensava que podia tenir pedres al ronyó. Afortunada­ment l’hi van detectar en una fase molt inicial, i se’l va poder intervenir ràpidament.

El doctor José Placer, del servei d’Urologia de l’hospital Dexeus, explica que Roma serà “intervingu­t en una nova cirurgia després del tractament de quimioterà­pia sistèmica”, cap al mes de juny. “Espero tornar al seient del meu Hunter amb més ganes que mai”, diu Nani, que deixarà temporalme­nt el volant. ●

hauria estat l’any passat”, va dir Robredo, antic número 5 mundial, campió del torneig el 2004 i avui 343è del rànquing ATP. “He tingut temps per rumiar-m’ho, però és evident que a partir d’ara s’obren noves etapes a la meva vida”.

La seva filla, l’Alèxia, feia un any la setmana passada. El seu tennis s’ha esllanguit els últims temps. Les seves prioritats han variat. Ara preval la vida tranquil·la a la seva casa d’Olot, amb la seva dona i la seva criatura, tot allò que s’ha estat perdent els últims temps. ●

 ?? OSEP LA O / S OO ?? Tommy Robredo ahir
OSEP LA O / S OO Tommy Robredo ahir

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain