La Vanguardia (Català-1ª edició)

El túnel de les Glòries entrarà en servei completame­nt el 3 d’abril

-

Gairebé cinc mesos després de l’entrada en servei del túnel viari de les Glòries en sentit Besòs, ha arribat el moment de completar l’obra i obrir la circulació també en sentit Llobregat. Els treballs per fer les desviacion­s definitive­s es duran a terme la nit del dissabte 2 al diumenge 3 d’abril. Si no hi ha cap imprevist, els conductors que entrin a Barcelona per la Gran Via des del Besòs diumenge al matí ja ho faran sota terra.

Amb aquesta fita es posarà punt final a una de les obres de més complexita­t tècnica, de més durada i que més problemes ha donat a l’Ajuntament de Barcelona els últims anys. Una vegada estiguin oberts els dos sentits del túnel, els carrils de circulació de la Gran Via a l’entorn de la plaça de les Glòries desapareix­eran. El trànsit de pas quedarà definitiva­ment soterrat, i es connectara­n els dos costats de la Gran Via mitjançant el túnel. La superfície disposarà d’uns laterals exclusius per a vehicles de veïns, serveis, transport públic, taxis i emergèncie­s.

El dilluns 4 d’abril serà la gran prova de foc de la infraestru­ctura. És previsible que els primers dies hi hagi confusions entre els conductors, que hauran d’utilitzar el carril dret si volen sortir per Padilla o el carril central si opten per Marina. El carril esquerre serà exclusiu per a autobusos, que milloraran així el temps de trajecte, especialme­nt des dels municipis del Maresme. Atesa la magnitud del canvi, l’Ajuntament aconsella sortir amb més temps els primers dies i també recomana l’ús del transport públic. ●

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain