La Vanguardia (Català-1ª edició)

L’espai d’atenció a refugiats de l’AP-7 dona servei a unes 100 persones al dia

-

El punt d’atenció i assistènci­a als refugiats ucraïnesos que l’Estat i la Creu Rioja han instal·lat en una àrea de servei de l’autopista AP-7, a l’altura de Garrigàs, a uns 30 quilòmetre­s de la frontera francesa, ha atès de mitjana els últims tres dies entre 80 i 100 persones que han fugit del conflicte bèl·lic, la immensa majoria dones i nens.

L’espai, que va entrar en servei fa una setmana, consta de tres mòduls que obriran les 24 hores del dia, on els voluntaris ofereixen als desplaçats menjar, beguda o els busquen allotjamen­t per a una nit en algun dels hotels que s’han posat a disposició del col·lectiu. En cas que no sàpiguen on anar, els posen en contacte amb Fira de Barcelona, el gran centre d’acolliment de refugiats ucraïnesos.

En total, fins ara s’han allotjat ja uns 4.700 desplaçats en diversos hotels de Catalunya i la previsió és arribar als 5.000 aquest cap de setmana. “La nostra preocupaci­ó és donar sostre, alimentaci­ó i seguretat a les persones, és el primer pas d’una emergència”, va subratllar ahir el coordinado­r de Creu Roja, Enric Morist. La delegada del Govern a Catalunya, Maria Eugènia Gay, va explicar durant una visita a les instal·lacions, senyalitza­des a l’autopista ia l’àrea de servei, que una altra de les funcions d’aquest punt d’assistènci­a als refugiats que arriben a Espanya via terrestre és evitar situacions de tràfic d’éssers humans i que dones i nens caiguin en mans de màfies. L’última setmana el flux d’ucraïnesos que travessa la frontera entre França i Espanya s’ha reduït un 11%, segons la Delegació del Govern. ●

 ?? DY’Id .aLLYc / ltl ?? Punt d’atenció als refugiats ucraïnesos a l’AP-7
DY’Id .aLLYc / ltl Punt d’atenció als refugiats ucraïnesos a l’AP-7

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain