La Vanguardia (Català-1ª edició)

Al mercat del Ninot

Tierra del Ninot, renovada etapa i nova cuina

-

La política municipal entorn dels mercats de Barcelona sempre ha aconseguit elogis. La posada al dia d’aquests equipament­s, incloent-hi la seva renovació integral, permet gaudir d’un model de compra que guanya adeptes. El mercat del Ninot és un dels que millor han encaixat la renovació de l’edifici amb la reposició d’una xarxa de parades de qualitat. Ara presenta un confortabl­e espai de mercat, un supermerca­t separat i un restaurant amb accés directe des del carrer Casanova.

Tierra del Ninot fa anys que està obert. Ara un nou propietari, membre de l’antic grup Tragaluz, s’ha fet càrrec de l’establimen­t, i ha assumit canvis importants en l’estructura del negoci, un interioris­me nou i divertit i, el més significat­iu, un enfocament de cuina interessan­t.

El seu magnífic aspecte, gràcies a l’arquitecte Dani Freixas, recupera, en un entorn càlid i ben il·luminat, les visions emmirallad­es dels sostres del mercat. La cuina, en mans d’Alberto

Sánchez i Olga Cros, en la rebosteria, ha millorat de llarg el nivell inicial. La carta, al migdia amb un menú de 19 euros excel·lent, concreta suggeridor­s plats per compartir, entrants més complexos i una oferta, com poques a Barcelona, d’arrossos.

El menú que ha fet 5 a Taula en la seva última visita està format per unes croquetes d’albergínia fumada, excel·lents de textura i sabor; bao de cua de bou; pa xinès amb especial força; tiradito de garrí amb mantega Cafè de París, plat delicat i presentaci­ó original; cebiche vermell de gambetes, fresc, mediterran­i i viu en boca, i arròs de lagarto al carbó, una paella amb verdures i porc de gla realment memorable.

L’ànec cruixent i la ploma ibèrica de la taula del costat també van ser objecte de revisió. Nivell de plats equilibrat, cuina molt cuidada, amb esclats de discreta personalit­at gastronòmi­ca. Les postres brillen i reclamen el seu espai: les textures de xocolata, el flam d’elote i el pastís de formatge demostren una oferta de pastisseri­a espectacul­ar.

Servei més que correcte, local per sobre de les expectativ­es d’un mercat i cuina amb vocació de qualitat i bon producte asseguren una segona vida per a aquest espectacul­ar i suggeridor establimen­t.

 ?? ROBERTO LOMBA ?? L’equip del restaurant, on Alberto Sánchez s’encarrega de la cuina, i Olga Cros, de la rebosteria
ROBERTO LOMBA L’equip del restaurant, on Alberto Sánchez s’encarrega de la cuina, i Olga Cros, de la rebosteria

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain