La Vanguardia (Català-1ª edició)

IggyPoplaf­aràgrossa alPortaFer­rada

El mític rocker s’afegeix al cartell del festival, com La Fura dels Baus i Herbie Hancock

-

El Festival de la Porta Ferrada ofereix mig centenar de concerts, molts de primeres figures internacio­nals, per celebrar amb magnificèn­cia el seu 60è aniversari i la tornada a la normalitat prepandèmi­ca. Precisamen­t, el director artístic de l’esdevenime­nt, Albert Mallol, va destacar ahir a la presentaci­ó que la 60a edició té una vocació de prolongar tres anys la celebració sota la denominaci­ó de 60+1+1.

A l’acte, celebrat a Sant Feliu de Guíxols, es va anunciar la celebració del concert espectacle pel 60è aniversari, que anirà a càrrec de Carlus Padrissa, de La Fura dels Baus. Es tractarà de l’estrena espanyola del seu Pastoral for the planet.

A part d’aquesta novetat, també es van revelar altres incorporac­ions, com la del llegendari i incombusti­ble rocker Iggy Pop, que oferirà al Guíxols Arena el seu únic concert en escenaris catalans el 29 de juliol, i la del jazzman Herbie Hancock el 22 de juliol a l’Espai Port. En un àmbit local i nacional, destaca la incorporac­ió d’Els Catarres, amb el seu nou àlbum, en una intensa vetllada al Guíxols Arena el 8 d’agost, compartint escenari amb Suu.

Aquests noms s’afegeixen a la llarga llista d’artistes ja coneguts.

En l’esfera internacio­nal, Marisa Monte (primer concert el 2 de juliol a l’Espai Port), Jamie Cullum, Simple Minds, Kings of Convenienc­e, Kool & The Gang, Leon Bridges, Tony Hadley –exvocalist­a de Spandau Ballet– o Chucho Valdés i Paquito D’Rivera.

De l’escena local i nacional, Joan Manuel Serrat, Manolo García, Sopa de Cabra, Vanesa Martín, Zoo o Nil Moliner. I també apostes d’impacte més actual com Nathy Peluso, Tanxugueir­as i Guitarrica­delafuente.

L’aposta per veus femenines torna a prendre cos per segon any amb el cicle Delicatess­en, que se celebrarà a la terrassa Fénix, de la sala Las Vegas, i presentarà les actuacions d’Anaïs Vila, Maria Hein, Isabel Vinardell & Isabelle Laudenbach, Alanaire, River Omelet i Amaia Miranda.

També seran destacable­s les actuacions en diversos emplaçamen­ts de Sant Feliu de Guíxols –Parc Central, Sant Elm, plaça del Puig...–, de proximitat amb el públic i gratuïtes, amb noms de notable dimensió com The New Raemon, Lu Rois + Santi Careta, Nico Roig i Raquel Lúa. Així mateix, hi haurà un espai familiar que inclourà un concert a càrrec del cantant Joan Miquel Oliver i altres activitats com cercaviles i tallers diversos.

I, a més de les vetllades de clàssica al Monestir –Camerata de Música Catalana i Solistes Covent Garden– i del cicle KM 0 –creadors de proximitat com Xavi Lloses, XY i Laura Andrés–, cal destacar el concert solidari del trio Falsterbo, en la seva gira de comiat, Adeu, Paf ( Teatre-Auditori, 6 d’agost). ●

El festival celebrarà els 60 anys amb més de cinquanta concerts amb molts primers noms i molt heterogeni­s

 ?? ILYA S. SAV           Y   A  I ?? Iggy Pop en un concert fa dos anys a Nova York
ILYA S. SAV Y A I Iggy Pop en un concert fa dos anys a Nova York

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain