La Vanguardia (Català-1ª edició)

Espanya espera viure una festa en la tornada a Barcelona

-

El discurs oficial ja sona fins i tot carregós. L’han repetit tots els protagonis­tes des que es van concentrar dimarts a Las Rozas: “Esperem un ambient espectacul­ar, com en totes les ciutats d’Espanya”. Però el cert és que la tornada de la selecció a Barcelona 18 anys després, fita que tindrà lloc avui en un amistós contra Albània al RCDE Stadium (19.45 h), es mira amb lupa des de la Federació Espanyola. El ritme de venda d’entrades ha estat bo i tots esperen que sigui una “festa”. “Jo vaig jugar un dels millors partits de la meva vida a Barcelona, la final olímpica del 1992, i va ser un xou increïble, de manera que espero que la presència d’Espanya a Barcelona es converteix­i en una cosa comuna i normal”, convenia ahir Luis Enrique.

Han passat 18 anys des que amb gols d’Etxeberria i Baraja la selecció espanyola va

L’amistós contra Albània a Cornellà (19.45 h) serveix “per preparar el Mundial”, segons Luis Enrique

derrotar el Perú a Montjuïc en un partit amistós com el d’avui contra Albània. Una etiqueta que el selecciona­dor, tan evasiu com sempre sobre el futur, es va encarregar d’esborrar: “És un partit per preparar el Mundial, no provaré coses diferents”.

El missatge del selecciona­dor el tenen molt clar al vestidor. La competènci­a serà molt dura per ser a Qatar i cal aprofitar cada minut de joc.

L’espanyolis­ta Raúl de Tomás, que jugava a casa, serà el gran absent, tot i que el club perico estarà representa­t en el bàndol rival a través de Keidi Bare, peça bàsica per a Edoardo Reja.

El selecciona­dor albanès aporta el toc de morbo al partit, ja que com a tècnic del Lazio es va enfrontar a Luis Enrique la temporada 20112012, quan l’asturià dirigia el Roma, i li va guanyar els dos derbis. ●

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain