La Vanguardia (Català-1ª edició)

Almeida sorprèn en un esprint bonificat

El portuguès arrabassa el mallot a Quintana per 1s

-

L’Arkéa va intentar que no passés res i, com sol passar en aquestes ocasions de gasiveria, va perdre. Va perdre el més preuat que tenia: el mallot blanc-iverd. Nairo Quintana haurà de passar a l’atac. Perquè el nou líder de la Volta a Catalunya és João Almeida (UAE). Encara que només sigui per un segon, el portuguès li va arrabassar la primera posició de la general en un esprint intermedi ajustadíss­im que va desfer l’empat.

Qui sap si la Volta es decidirà per aquest segon en l’esprint bonificat del pantà de Foix? Johanessen (Uno-X) va ser primer i es va emportar 3s. Rui Costa, company i compatriot­a d’Almeida, va bonificar 2 segons. I la tercera plaça se la van jugar... Nairo i Almeida. Gairebé va caldre una foto d’arribada per saber qui s’emportava l’últim segon el joc.

Cada un pel seu costat, sense agafar la roda de l’altre. El colombià es va llançar per l’esquerra, el portuguès va esprintar per la dreta de la carretera... i el va passar. Canvi de líder. “Ha estat perfecte, però el pla era que només esprintés jo”, va explicar el portuguès després de pujar al podi. “Una mica abans he perdut la roda dels meus companys. Per això en Rui ha esprintat per guanyar tots els segons. Però he pogut arribar, en Rui no m’ha vist i ha esprintat i jo he estat tercer”.

Durant molts quilòmetre­s l’equip de Quintana va sortir-se amb la seva. Va permetre una fuga consentida. Eren tres, Berrade (Kern Pharma), Nicolau (Caja Rural) i Martín (Euskaltel), la xifra ideal. Si arribaven a Vilanova no quedarien bonificaci­ons i el colombià només hauria de preocupar-se d’entrar a roda d’Almeida per continuar líder.

Però l’UAE, que coneixia la zona perquè Marc Soler corria a casa, es va posar juganer i va sorprendre a l’últim esprint. L’etapa en l’arribada massiva va ser per a Ethan Vernon (Quick Step). El britànic (21 anys) guanya a la Volta, 15 anys després que Cavendish també en la seva primera temporada. ●

 ?? ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain