La Vanguardia (Català-1ª edició)

Bale s’indigna i alliçona la premsa de Madrid

El gal·lès, després de marcar el doblet a Àustria, creu que els que el critiquen “haurien d’estar avergonyit­s”

-

La relació de Gareth Bale i el Reial Madrid va de mal borràs en aquesta última temporada del gal·lès de blanc. El jugador no compta gens per als plans de Carlo Ancelotti i després de marcar dijous un doblet a Àustria en el playoff per al Mundial de Qatar el jugador va expressar la seva ràbia contra la premsa madrilenya, que cada dia l’acusa de falta de profession­alitat, de només pensar a jugar a golf i en la seva selecció quan el club li paga una milionada a l’any.

A peu de gespa, sobre si volia enviar un missatge, va respondre: “No necessito enviar cap missatge, sinceramen­t. No perdo el temps en això. És repugnant i haurien d’estar avergonyit­s de si mateixos”, va assegurar el gal·lès.

Aaron Ramsey, company a la selecció, també va defensar Bale a la zona mixta: “Aquí es diverteix jugant per al seu país. Estem encantats de tenir-lo amb nosaltres”.

Ahir a la tarda el jugador va utilitzar les xarxes socials per tornar a carregar contra Marca, que l’havia anomenat “el paràsit gal·lès”. “En un moment en què les persones es lleven la vida a causa de la insensibil­itat i la implacabil­itat dels mitjans, vull saber –escriu Bale– qui està responsabi­litzant aquests periodiste­s i els mitjans de comunicaci­ó que els permeten escriure articles com aquest?

Afortunada­ment he desenvolup­at una pell dura durant el meu temps al centre de l’atenció pública, però això no significa que articles com aquests no causin dany i disgust personal i profession­al als qui reben aquestes històries malicioses”.

I continua: “Espero que, quan els nostres fills tinguin una edat en la qual puguin ingerir notícies, l’ètica i els estàndards del periodisme s’hauran aplicat de manera més estricta. Així doncs, vull utilitzar la meva plataforma per encoratjar el canvi en la manera com parlen públicamen­t i critiquen les persones, simplement majoritàri­ament per no complir amb les expectativ­es sovint poc realistes que es projecten sobre ells. Tots sabem qui és el veritable paràsit!”.

L’estadístic­a reflecteix una dada eloqüent. Bale ha jugat aquesta temporada 270 minuts per al Madrid i 322 per a Gal·les. ●

El davanter ha jugat aquesta temporada 270 minuts per al Reial Madrid i 330 per a la selecció gal·lesa

 ?? BaTTHEW CHELDS / REUTERS ?? Gareth Bale celebrant el triomf contra Àustria dijous
BaTTHEW CHELDS / REUTERS Gareth Bale celebrant el triomf contra Àustria dijous

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain