La Vanguardia (Català-1ª edició)

El festival del triple

El Barça s’assegura la primera plaça de la fase regular després de superar el Fenerbahçe amb un recital des de la llarga distància

- JUAN BAUTISTA MARTÍNEZ

Victòria aquí, victòria allà, el Barça es va assegurar davant el Fenerbahçe la primera posició a la fase regular de l’Eurolliga. Resten dues jornades però ja ningú no li podrà prendre el liderat als barcelonis­tes, que es troben en un moment esplèndid de forma, un joc dinàmic i alegre, encara que Jasikevici­us continua amb el seu recital d’esbroncade­s si veu una cosa que no li agrada. És el seu nivell d’intensitat i d’exigència i a l’equip li va bé per no abaixar la guàrdia. Va ser un triomf sense discussió aconseguit a còpia de triples. El conjunt barcelonis­ta va acabar amb 16, la seva millor marca de la temporada a l’Eurolliga, i fins a set homes van encertar des d’aquesta distància. Menció especial en aquest capítol per a Abrines, que va acabar amb sis, i per a Mirotic, que en va aconseguir quatre.

Quan l’hispanomon­tenegrí es va elevar per ficar el seu segon triple de la nit només s’havien disputat vuit minuts de joc i l’ala-pivot ja acumulava 14 punts. El Barça manava per 25-13 i allò era un festival, en especial des de la llarga distància amb Abrines anotant un tir rere l’altre i l’equip de Jasikevici­us passant per sobre d’un Fenerbahçe que va de mal borràs, ara a les ordres d’un vell conegut del Palau Blaugrana com Sasha Djordjevic.

Fora de la convocatòr­ia Sanli, el Barça havia sortit amb Smits i Mirotic com a homes alts i havia dibuixat uns minuts fenomenals de bàsquet de rebre i llançar, de transicion­s i de pur talent. Vibrava el públic, que recordava amb afecte Pete Mickeal, present entre els convidats, i allò no tenia color en aquell moment... ni en tindria després.

Va reaccionar, això sí, el conjunt turc, que es va presentar amb la baixa de De Colo. Altres clàssics com Vesely o Booker van posar fil a l’agulla... fins a la següent escomesa del Barça. Aquesta vegada gràcies al canell juganer de Laprovitto­la. Un altre encert d’Abrines posava el 40-27, però a l’entreacte el Fenerbahçe havia aconseguit mantenir-se amb opcions (42-34), la qual cosa tenia el seu mèrit, ja que el Barça havia anotat nou triples.

Aleshores Jasikevici­us havia fet debutar amb el primer equip l’escorta mexicà de 19 anys Gael Bonilla, que tampoc no es va salvar d’alguna esbroncada de l’entrenador blaugrana.

La tercera escomesa barcelonis­ta ja va ser massa per al Fenerbahçe, desmanegat per la punteria d’Abrines, Mirotic i Kuric i pel repartimen­t de joc de Calathes. El 54-36 després del sisè triple d’Abrines posava les coses molt claretes.

Ja no hi va haver història pel que feia al signe del matx. El Barça va continuar tibant o afluixant una miqueta gairebé a plaer i els turcs s’anaven ensorrant sense recursos i ja sense fe. La cirereta la va posar el jove Caicedo amb tres accions brillantís­simes. Per segona temporada consecutiv­a el conjunt blaugrana acabarà la fase regular com a primer. Sens dubte és un dels grans favorits al títol. ●

 ?? ALEJANDRO GARCIA / EFE ?? El blaugrana Laprovitto­la en acció ahir a la nit al Palau Blaugrana
ALEJANDRO GARCIA / EFE El blaugrana Laprovitto­la en acció ahir a la nit al Palau Blaugrana

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain