La Vanguardia (Català-1ª edició)

Les marques blanques s’obren pas als lineals amb el conflicte

-

“Volem tranquil·litzar la població. Potser no troben la marca específica que busquen, però no hi haurà desproveïm­ent de producte”. És el missatge que el sector de la distribuci­ó ha llançat aquesta setmana per frenar l’acaparamen­t indiscrimi­nat a què s’havien llançat els consumidor­s després de la recrudescè­ncia de l’aturada dels transporti­stes.

Els últims dies la promesa, a excepció de productes molt concrets com la llet o l’oli de gira-sol, s’ha complert.

Però qualsevol que hagi fet un volt pels establimen­ts d’alimentaci­ó haurà notat un detall. A les prestatger­ies no hi falten els productes bàsics, però sí que escassegen algunes marques de referència. “Estem omplint lineals, però tot són marques blanques”, explicaven dijous els dependents d’una gran cadena de supermerca­ts a Madrid. La situació era semblant en un hipermerca­t i una altra cadena nacional. Directius del sector confirmen que no és una casualitat. “La distribuci­ó ha estat molt més arriscada que algunes de les grans marques en aquesta crisi”, expliquen aquestes fonts.

Asseguren, les grans cadenes, que han actuat amb més previsió per evitar el desproveïm­ent i també s’han arriscat a posar camions a les carreteres malgrat el risc d’agressió per part dels profession­als que donen suport a les aturades. “Sabíem que si no ho fèiem els lineals es buidarien. El cap de setmana passat va ser clau. Vam moure milers de camions i vam reclamar la cobertura de les forces de seguretat, expliquen. Entenen que algunes grans marques hagin preferit salvaguard­ar els vehicles i el personal, però adverteixe­n que “si tots haguessin actuat igual, el desproveïm­ent sí que hauria estat una realitat”. ●

Els distribuïd­ors s’han arriscat més que algunes marques per omplir les prestatger­ies

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain