La Vanguardia (Català-1ª edició)

Tornar a creure en Barcelona

- Jordi Juan Director

L’elecció de Barcelona com a pròxima amfitriona de la Copa de l’Amèrica de vela el 2024 és una injecció de moral per a la ciutat, per a Catalunya i per a Espanya, i, per què no escriure-ho, també per a Europa. En un moment en què en una part del continent s’està entaulant una guerra que està dessagnant Ucraïna ilesconseq­üènciesdel­aqual encaranoes­poden calibrar, és significat­iu que els organitzad­ors no apostin per portar la competició a l’Aràbia Saudita o a una altra part del món. Molts lectors poden pensar que el comentari és exagerat, però cal tenir en compte que aquest certamen és el que desperta més audiència al planeta juntament amb els Jocs Olímpics o els Mundials de futbol. Més enllà dels ingressos econòmics que aportarà, es tracta de tornar a situar Barcelona com a marca global després de l’èxit del 1992. No és fútil destacar també el consens entre totes les administra­cions afectades, amb colors polítics ben diferencia­ts, i també el compromís econòmic d’empresaris de la ciutat que han fet un pas endavant com a avaladors. Està clar que es torna a creure en les potenciali­tats de Barcelona.

I, alhora, sembla que es va aplanant el camí per a la consecució delsJocsOl­ímpicsd’hivern2030.Comesdiual­apremsaang­losaxona, “no news, good news”. La millor notícia és queno n’hi ha. La divulgació del programa tècnic de les proves no ha generat cap nova tensió entre Catalunya i Aragó, com es temia, i el COE és més a prop que mai de presentar la proposta de Jocs al COI.

Fa tan sols uns mesos aquestes propostes eren inimaginab­les per l’entossudim­ent d’algunes de les administra­cions que governen el país. I altres projectes, també en el camp esportiu, van estar a punt de naufragar, com la celebració de les competicio­ns de Fórmula 1 al Circuit de Catalunya, que finalment van ser salvades pel Govern.

Barcelona no es pot quedar enrere i s’han d’aprofitar totes les oportunita­ts. La recent recuperaci­ó del Mobile a la Fira és una altra bona notícia en aquesta direcció. Els temps actuals no són gaire proclius a les bones notícies. Felicitem-nos quan se’n produeixen.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain