La Vanguardia (Català-1ª edició)

Feijóo, disposat a estudiar amb “serietat i rigor” el pla anticrisi de la Moncloa

-

El PP està disposat a negociar. “Tenim la màxima disponibil­itat”, va dir ahir la portaveu del grup popular al Congrés, Cuca

Gamarra, però per donar suport a les mesures del pla de Sánchez vol veure’n la lletra petita.

El futur president del PP, Alberto Núñez Feijóo, també va assegurar que dona molta importànci­a que les mesures que afecten l’ocupació siguin consensuad­es els agents socials, atès que es tracta de la protecció de l’ocupació. Així doncs, Feijóo va assegurar que el PP “està disposat a analitzar i valorar la proposta de Sánchez”, però quan la conegui íntegramen­t, ja que tenen més informació pels mitjans que la que li ha donat el Govern, i està disposat a estudiar-la “amb serietat i rigor”.

Per la seva banda, Gamarra va explicar que diumenge va rebre una trucada del ministre de la Presidènci­a, Félix Bolaños, en què la va informar de les línies generals del decret que avui aprovarà el Govern central, però sense entrar en mesures concretes, per la qual cosa Gamarra va demanar al ministre de veure’n el text o l’esborrany del decret llei.

El que sí que van confirmar al PP amb la intervenci­ó de Sánchez és que el compromís assumit a la conferènci­a de presidents de fa unes setmanes d’abaixar els impostos de l’electricit­at, el gas i els hidrocarbu­rs no figura en el pla, i per això Bolaños va dir a Gamarra que l’Executiu només preveu mantenir el descompte existent ja a la llum.

Amb tot, la portaveu del PP va anunciar que el fet que no hi estiguin inclosos els impostos no és una condició per no donar suport al pla anticrisi del Govern. Tot i això, Gamarra va considerar que és “significat­iu” que no estigui previst. Davant aquest “incomplime­nt”, els populars no volen comprometr­e ara per ara el seu suport fins a no tenir clar els plans de Sánchez.

Ho va confirmar també el candidat a presidir el PP, que va subratllar que vol saber els terminis d’execució de les mesures, perquè l’objectiu és “que es duguin a terme com més aviat millor”. ●

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain