La Vanguardia (Català-1ª edició)

Les famílies de la inclusiva s’afegeixen a la protesta

-

Famílies de l’escola inclu■ siva han convocat una concentrac­ió davant del Departamen­t d’Educació demà dimecres per donar visibilita­t “al malestar creixent entre les famílies que veuen com es vulnera el dret de les nostres filles i fills a rebre una educació de qualitat”. El decret de l’escola inclusiva es va publicar el 17 d’octubre del 2017, en plena agitació política pel referèndum 1-0 i abans que la llavors consellera Clara Ponsatí abandonés Catalunya. Des d’aleshores no s’ha desplegat. “Atesa la inacció dels successius governs a l’hora de desenvolup­ar el decret, diverses famílies hem decidit sumar-nos al malestar de la comunitat educativa”, assenyalen en una carta en què denuncien la insuficièn­cia de recursos als centres per atendre la diversitat, així com de formació del professora­t perquè es promogui un canvi de mirada sobre la singularit­at de tots els alumnes. Les escoles infantils públiques (0-3 anys) s’han sumat avui i demà a les protestes per les elevades ràtios, falta de finançamen­t i tornada del deute de la Generalita­t, excés de temporalit­at, falta de recursos per a la inclusiva i impossibil­itat de complir en condicions amb l’avançament del curs escolar. ci el curs el 5 de setembre a les escoles i el 7 als instituts. Les escoles hauran d’anunciar les seves vacants abans del 6 de maig, els serveis territoria­ls publicaran la llista deu dies després i els interessat­s hauran de notificar-ho abans del 20 de maig. Les entreviste­s es faran del 23 al 26 del mateix mes i els centres traslladar­an les seves propostes abans del 15 de juny.

Entre els 14 punts dels sindicats, es negocia el retorn de la càrrega lectiva dels docents anterior a les retallades del 2011. Demanen que els professors facin una hora menys de classe, 23 a primària i 18 a secundària, tal com es fa a la resta de les comunitats autònomes, que ja han corregit aquest punt.

La conselleri­a vincula aquesta mesura a l’augment d’“hores de permanènci­a” dels docents als centres de secundària per estar disponible­s a la direcció per a la coordinaci­ó i l’impuls de projectes als centres. La jor

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain