La Vanguardia (Català-1ª edició)

L’esprint final d’institucio­ns públiques i del sector privat, clau de l’èxit

-

l’han acabat d’avaluar, segons totes les fonts amb una nota molt positiva, durant el cap de setmana. “No han confirmat públicamen­t i oficialmen­t el resultat de la candidatur­a, però tots estem molt optimistes i tots esperem bones notícies de manera imminent”, va dir Collboni.

El número dos de l’Ajuntament va voler destacar el paper que la col·laboració publicopri­vada haurà tingut en aquest èxit de Barcelona. Collboni va agrair el compromís dels clubs esportius, del port i de la vintena d’empreses que, “de manera discreta i anònima”, avalen econòmicam­ent la candidatur­a.

El protocol de la candidatur­a estableix que Barcelona Global, a través de la seva agència Barcelona&Partners, s’encarregar­à d’obtenir la subscripci­ó per part de promotors privats d’unes garanties de fins a 25 milions d’euros. A aquesta quantitat cal sumar-hi l’aportació de les administra­cions públiques per un màxim de 40 milions d’euros des d’ara i fins a l’octubre del 2023. L’Ajuntament de Barcelona col·laborarà amb un màxim de 10 milions i la resta anirà a càrrec de la Generalita­t i de l’Estat. El protocol no determina l’aportació estatal, que es definirà una vegada l’elecció de Barcelona sigui anunciada i, en conseqüènc­ia, també l’exclusió de Màlaga, l’altra ciutat espanyola aspirant. Finalment, el consorci Turisme de Barcelona contribuir­à a la promoció de l’esdevenime­nt amb una partida de 5 milions d’euros, finançada majoritàri­ament per la Diputació.

Les diferents administra­cions embarcades en aquesta aventura esperen la confirmaci­ó per part dels posseïdors de la Copa de l’Amèrica per posar en marxa la maquinària de preparació de la prova, que consta de dues fases. En primer lloc, les Challenge Selection Series, una fórmula introduïda el 1970 per la qual diverses embarcacio­ns competeixe­n per convertir-se en el reptador que, després, es bat en un cara a cara amb el defensor de la copa. L’última edició, el març del 2021, l’Emirates Team New Zealand va retenir la Gerra de les Cent Guinees després de superar a casa, en aigües d’Auckland i per 7 a 3 el Luna Rossa italià.

Els preparatiu­s de la Copa de l’Amèrica arrencaran el minut després que anunciï que, efectivame­nt, Barcelona serà la seu de la 37a edició. Un dels primers passos, a més d’un més que probable acte oficial per celebrar l’elecció, serà la creació d’una comissió tècnica amb representa­ció de totes les parts i dels organitzad­ors. ●

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain